Projektu „Sporto pinigai“ siekiama, kad visa informacija apie sporto šakoms ir federacijoms teikiamas lėšas būtų pateikiama aiškiai ir vienoje vietoje.

Internetiniame puslapyje www.sportopinigai.lt lankytojai gali rasti detalią informaciją, kaip pinigus sportui paskirsto Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (KKSD), Lietuvos olimpinis sporto centras (LOSC), Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas (KKSRF), detalizuojama, kam ir kiek konkrečiai buvo skirta lėšų, pateikiamas Sporto šakų federacijų paramos mechanizmas.

Antrame šio projekto etape savivaldybės kviečiamos pateikti detalią informaciją apie tai, kiek jos skyrė lėšų ne tik konkrečioms sporto šakoms, bet ir visam sportui bei jo infrastruktūrai paremti.

„Prie šio skaidrumo projekto labai kviečiame prisijungti savivaldybes ir skatiname jas atvirai teikti informaciją apie sportui skiriamas lėšas. Savivaldybių bendradarbiavimas įneštų dar daugiau aiškumo ir skaidrumo apie tai, kokį finansavimą ir iš ko gauna sporto atstovai“, – tikina LSFS prezidentas Rimantas Kveselaitis.

Prie projekto rengimo prisidėjusio internetinio portalo DELFI direktorius Vytautas Benokraitis sako, kad, siekiant skaidrumo ir atvirumo sporto finansavimo srityje, labai svarbus įvairiapusis bendradarbiavimas.

„Projektas „Sporto pinigai“ startavo sėkmingai, tačiau mes negalime susidaryti aiškaus vaizdo, kol duomenų nepateikė atstovai iš savivaldybių. Todėl norime juos pakviesti kuo greičiau perduoti informaciją apie sportininkams skiriamus pinigus“, – sako V. Benokraitis.

Projekto „Sporto pinigai“ organizatoriai tikisi, kad nuolat atnaujinamame internetiniame puslapyje pateikiama informacija bus aktuali ir naudinga ne tik sporto bendruomenėms, bet ir visai visuomenei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)