„Idėja kilo į Lietuvą pažvelgus iš dangaus – juk tai yra pirmas vaizdas, kurį pamato pas mus atskridęs svečias“, – atnaujintą Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių kolekcijos koncepciją paaiškino bendrovės „Audimas“ generalinė direktorė Jurgita Būdienė.

Likus šimtui dienų iki žaidynių pristatytos lietuvių aprangos leitmotyvu tapo ąžuolas – šio medžio galiūno lapija išmargino olimpiečių marškinėlius.

Moteriški – žalsvi, o vyriškuose dominuoja mėlyni atspalviai.

„Visai įdomu, tik ne taip ryšku. Dėl to mūsų vyrukai galbūt bus truputį blankesni“, – pokyčius įvertino bene labiausiai mados tendencijas sekanti šalies olimpietė Airinė Palšytė.

Ilgakojė 23-ejų šuolininkė į aukštį įpratusi pozuoti fotosesijose, skirtose naujų drabužių pristatymams.

Jai pačiai labiau imponuoja ryškios spalvos, bet svarbiausia, kad sportininkai neliktų šešėlyje Rio de Žaneiro varžybų arenose.

„Tikiuosi, kad blankūs nebus mūsų startai“, – juokėsi lengvaatletė.

Gausioje olimpinės aprangos kolekcijoje yra ir kitų spalvų derinių: nuo pilkos iki baltos.

Komplektą, kurį turėtų gauti kiekvienas rinktinės narys, sudaro išeiginis ir sportinis kostiumai, apšilimo apranga, polo ir laisvalaikio marškinėliai, šortai, liemenė, striukė, kuprinės, lagaminai, paradinė ir sportinė avalynė, diržas. Sportininkai gaus ir baseino šlepetes, rankos raiščius, po du rankšluosčius ir kepuraites, keturias poras kojinių, apyrankę.

„Kol kas naujų aprangų dar negavome – tik užsirašė mūsų dydžius. Bet iš Londono žaidynių pamenu, kad buvome aprengti nuo galvos iki kojų. Savo drabužių vežtis beveik nereikėjo, viskas buvo sudėta į krepšį, teliko pasirūpinti specifiniais dalykais, kurie reikalingi tau asmeniškai“, – sakė A. Palšytė.

Be jos, antradienį Vilniuje surengtame olimpinės kolekcijos pristatyme naujas aprangas matavosi lengvaatletės Rasa Drazdauskaitė, Diana Lobačevskė, Brigita Virbalytė-Dimšienė, Neringa Aidietytė, dviratininkė Simona Krupeckaitė, sunkiaatletis Aurimas Didžbalis ir boksininkas Evaldas Petrauskas.

Visi jie jau gali ramiai ruoštis pasirodymui olimpinėse žaidynėse – koją pakeliui į Rio de Žaneirą galėtų pakišti tik traumos.

A. Palšytė į Lietuvą sugrįžo vos kelioms dienoms ir netrukus iškeliaus į trijų savaičių trukmės stovyklą Tenerifėje (Ispanija).

Sportininkė su trenere Tatjana Krasauskienė dar dėlioja šio sezono grafiką, kurio vienas svarbiausių elementų ir iki šiol neišspręstų klausimų yra aklimatizacija Pietų Amerikoje.

Bet A. Palšytė jau nusprendė atsisakyti dalies kvietimų į komercines varžybas, kad galėtų geriau pasiruošti antroms karjeroje žaidynėms.

„Bandydama suderinti daug startų, negaliu reikšmingiau pagerinti rezultato – tuomet tiesiog „plaukiu“ savame lygyje. Todėl olimpiniais metais nenoriu blaškytis užsimodama per plačiai. Pastebėjome, kad geriausios man būna pirmos varžybos po didelių krūvių treniruotėse. Į tai atsižvelgsime prieš olimpiadą“, – planais su DELFI dalinosi viena lengvosios atletikos rinktinės lyderių.

Primename, kad Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės vyks rupjūčio 5-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)