„Kalbant apie šią komandą krepšinio terminais – tai gali būti tikra Svajonių komanda. Giedrius Titenis ir Simonas Bilis yra Lietuvos rekordininkai, visų laikų geriausieji. Kitiems estafetės komandos nariams labai nedaug trūksta. Tačiau laiko dar yra“, – sakė Ž. Ovsiukas po serijos tarptautinių varžybų, kuriose balandį dalyvavo Lietuvos plaukikai.

Anot trenerio, formuodamas komandą, kuri startuos Rio, jis dabar net turi iš ko rinktis.

„Kalbu pirmiausia apie laisvą stilių. Turime du aukšto lygio sportininkus, plaukiančius laisvu stiliumi, S. Bilį ir Mindaugą Sadauską. Simonas blykstelėjo Kanadoje - įvykdė du olimpiados A normatyvus, galės individualiai dalyvauti 50 ir 100 metrų rungtyse, ir pagerino Lietuvos rekordą. Mindaugas Izraelyje pagerino daugiau nei 20 metų gyvavusį trumpo baseino Lietuvos rekordą. Jis taip pat dar turi galimybę iškovoti kelialapį į Rio. Simonas jau iškovojo teisę plaukti asmeniškai 50 ir 100, Mindaugas dar turi galimybę įvykdyti A normatyvus. Akivaizdi pažanga plaukiant 100 metrų laisvu stiliumi. Komanda stiprėja“, – sakė Ž. Ovsiukas.

Gali būti dar viena komanda

Pasak trenerio, gegužę Londone vyksiančiame Europos čempionate su Lietuvos vyrais jau galima būtų garbingai kovoti ir plaukiant estafetę 4 po 100 metrų laisvu stiliumi.

„Ten galėtume iškovoti dar kelialapių į olimpines žaidynes. Siekiame išnaudoti visas galimybes. Tiesa, reikėtų dar vieno nario, kuris 100 metrų plauktų greičiau nei per 50 sekundžių“, – sakė Ž. Ovsiukas.

Be S. Bilio, M. Sadausko tokį rezultatą sugeba pasiekti Danas Rapšys. Beje, jis kišenėje turi net keturis kelialapius į Rio: 200 metrų laisvu stiliumi, 100 ir 200 metrų nugara bei drauge su Lietuvos kombinuotos estafetės rinktine.

Pasirinks po Londono

„Patekti į kombinuotos estafetės komandos sudėtį, ypač į olimpinės estafetės, plaukimo pasaulyje yra didžiulė garbė, o šalis, sugebėjusi patekti į olimpiadą šioje rungtyje, turi teisę vadintis plaukimo šalimi“, – sakė Ž. Ovsiukas.

Trenerio teigimu, kombinuotos estafetės komandos grandis, kuriai labiausiai reikia pasitempti, yra plaukikai peteliške. Šiuo metu į olimpinę rinktinę pretenduoja trys plaukikai: Tadas Duškinas, Deividas Margevičius ir Povilas Strazdas.

„Tadu visiškai pasitikiu, manęs nenuvylė nė karto. Komandoje nuo 2013 esantis Tadas visada estafetę plaukdavo geriau nei asmeniškai. Tai komandos žmogus, kuris bendram labui padarys viską. Po JAV studentų pirmenybių T. Duškinas dalyvavo varžybose „ilgame vandenyje“ ir pasiekė geriausią asmeninį rezultatą plaukdamas 100 metrų – 53,55 sek., drauge įvykdydamas olimpinių žaidynių B normatyvą”, – sakė Ž. Ovsiukas.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris taip pat patenkintas kito plaukiko – D. Margevičiaus – grįžimu į didįjį sportą ir jo rezultatais.

„Šį sezoną jo pažanga įspūdinga. Deividas padidino mūsų pasirinkimo galimybes“, - sakė Ž .Ovsiukas.

Pasak trenerio, daug galimybių patekti į komandą turi ir P. Strazdas. Tačiau tas, kuris startuos Rio, paaiškės po Europos čempionato Londone.

Dėmesys Europoje – komandai

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris neabejoja, kad viena stipriausių grandžių kombinuotos estafetės komandoje plaukiant nugara bus D. Rapšys.

„Tai akivaizdus Lietuvos plaukimo nugara lyderis, dėl kurio neturiu jokių abejonių. Dano rezultatai nuolat gerėja, nors, pavyzdžiui, pasaulio čempionate Kazanėje jis plaukė po traumos. Nepaisydamas to, Danas sezono pradžioje sugebėjo įvykdyti du Rio A normatyvus – 100 ir 200 metrų nugara“, – sakė Ž. Ovsiukas.

D. Rapšio nugara kelia nerimo ir Ž. Ovsiukui, ir plaukiko trenerei Inai Paipalienei. Tiesa, viena geriausių Lietuvos plaukimo specialisčių I. Paipalienė įsitikinusi, jog D. Rapšys olimpinėse žaidynėse dalyvaus puikios formos.

„Kol kas vienintelis D. Rapšio dubleris plaukiant kombinuotą estafetę, mano akimis, yra Gytis Stankevičius. Tačiau neatmetu galimybės, kad atsiras ir koks nors jaunas plaukikas, kuris parodys panašaus lygio rezultatus“, – sakė Ž. Ovsiukas.

Rinktinės vyriausiasis treneris taip pat pabrėžė ir G. Titenio svarbą kombinuotos estafetės komandai.

„Giedriaus pažanga plaukiant estafetę Kazanėje buvo didžiausia. Be to, jis pagerino Lietuvos rekordą, pasiekė trečią geriausią rezultatą pasaulyje. Regis, Giedrius tik stiprėja. Tačiau per ateinantį Europos čempionatą neketiname akcentuoti jo asmeninių rezultatų, o sutelksime dėmesį estafetei. Asmeninius rezultatus paliksime olimpinėms žaidynėms“, – sakė Ž. Ovsiukas.

Artimiausias G. Titenio dubleris, pasak Ž. Ovsiuko, yra panevėžietis Andrius Šidlauskas, pernai skynęs pergales įvairaus rango varžybose. Šis plaukikas dar gali vykti į Rio ne tik kaip estafetės komandos narys, bet ir su asmeniniu kelialapiu.

„Iki A normatyvo jam trūksta vos 0,15 sek. Manau, jis turi visas galimybes plaukti olimpinėse žaidynėse asmeninėje rungtyje“, – sakė Ž. Ovsiukas.

Londone - su nauju rėmėju

Artėjančiame Europos čempionate Londone mūsų šalies plaukikai startuos turėdami naują rėmėją. Šiemet Lietuvos plaukimo rinktinės rėmėjų gretas papildė puikiai šalies sporto gerbėjams žinomas mecenatas, lažybų bendrovė „TonyBet“.

Olimpinės žaidynės – ypatingas ir, be jokios abejonės, pats svarbiausias metų sporto renginys, todėl norime kuo labiau prisidėti prie aukštų mūsų sportininkų pasiekimų Rio de Žaneire“, – sakė „TonyBet“ rinkodaros skyriaus vadovas Andrius Lapienis. - Lietuvoje plaukimas – labai populiarus, pirmiausia, dėl puikių Rūtos Meilutytės, G. Titenio ir kitų geriausių šalies plaukikų rezultatų. Jau nebe pirmus metus remiame daugybę Lietuvos sportininkų, krepšinio, futbolo ir kitų sporto šakų komandų, todėl natūralu, kad atsiradus galimybei, prisidedame prie to, kad mūsų plaukikai kuo geriau pasiruoštų svarbiausiems metų startams.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)