„Birštono trasa – turbūt vienintelė tokia Lietuvoje, todėl šio varžybų etapo paprastai dviratininkai itin laukia. Ir žiūrovams ji yra viena įdomiausių – vingiuojanti siauromis miesto centro gatvelėmis, turinti daug staigių, dažnai 90 laipsnių posūkių, tad smagi pramoga ir geras reginys visiems susidomėjusiems tikrai garantuotas“, – sako „Bigbank Lietuvos plento taurės“ varžybų organizatorius Deividas Vileniškis.

Kol žiūrovai džiaugsis, kaip prognozuojama, atkaklia kova trasoje ir palaikys savo favoritus, šiems, D. Vileniškio teigimu, teks nemažai paplušėti ir parodyti visą savo meistriškumą.

„Nors ir neilga, be didelių įkalnių, maždaug 5,3 km besidriekianti Birštono trasa yra išties intensyvi ir sudėtinga, reikalaujanti pasirengimo ir geros važiavimo technikos. Siauromis Birštono gatvelėmis vingiuojanti trasa kažkuo primena Belgijos miestuose vykstančias plento dviračių lenktynes. Birštone dalyvaus nemažai stiprių profesionalų, kurie, manau, užduos toną ir tempą lenktynėms, todėl galvoti apie jėgų taupymą sezono pradžioje dviratininkams nebus kada“, – apie sekmadienį startuosiančias varžybas pasakoja jų organizatorius.

Varžyboms išankstinės registracijos metu jau užsiregistravo apie 400 dalyvių, dar maždaug pora šimtų dviratininkų, tikimasi, suskubs tai padaryti lenktynių dieną varžybų vietoje. Anot D. Vileniškio, tikslus dalyvių ir žiūrovų skaičius labai priklausys nuo to, kokios oro sąlygos savaitgalį vyraus Pietų Lietuvos kurorte, tačiau puiki šventė Birštono gyventojams ir svečiams nusimato bet kokiu atveju.

Dalyvių registracija ir numerių dalyviams išdavimas pirmajam startui Birštone planuojami sekmadienį nuo 8 val., o trumposios, 8 ratų, distancijos važiavimo pradžia numatoma 11 val. Pagrindinės, 16 ratų, varžybos prasidės 13 val., o lyderių finišas prognozuojamas prieš 15 val. Laimėtojai bus apdovanoti 16 val.

Dalyvių registracijos, numerių išdavimo ir varžybų starto ir apdovanojimų vieta – šalia Birštono miesto savivaldybės, adresu Jaunimo g. 2.

Iš Birštono „Bigbank Lietuvos plento taurės 2016“ varžybos gegužės 8 d. kelsis į Kauną, kur vyks antrasis jų etapas. Gegužės 29 d. varžybų trečiasis etapas pirmą kartą rengiamas Klaipėdoje. Tolimesni etapai numatyti liepos 31 d. Šiauliuose, rugpjūčio 28 d. Vilniuje, o paskutinis, kuriame ir paaiškės šio sezono geriausieji – rugsėjo 18 d. Kačerginės Nemuno žiedo trasoje.

Varžybų nugalėtojo, kaip ir kasmet, laukia pagrindinis prizas – „Bigbank Lietuvos plento taurė“. Geriausiai pasirodę dalyviai taip pat bus apdovanoti medaliais, piniginiai prizais, jiems bus įteiktos rėmėjų dovanos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją