Po dramatiško pusfinalio, kuriame Kenija 15:12 nugalėjo Argentiną, finale Afrikos valstybės atstovai pademonstravo fantastišką žaidimą ir net 30:7 sutriuškino pasaulio regbio-7 serijos bendrosios įskaitos lyderę Fidžio rinktinę.

Geriausiu finalo žaidėju pripažintas Collinsas Injera dar pirmame kėlinyje atliko du žeminimus, o Kenija įpusėjus rungtynėms jau pirmavo 20:0. 45 tūkst. žiūrovų Singapūro nacionaliniame stadione susižavėję stebėjo Kenijos regbininkų dominavimą, nepalikusį varžovams jokių šansų išsigelbėti.

„Patekę į finalą, tikėjome, kad galime laimėti ir ėjome kautis iš visų jėgų. Vaikinai tai padarė ir mes tapome čempionais. Nežiūrėjome į rezultatą, o tiesiog visą laiką žaidėme kaip komanda. Galiausiai, to dėka, pavykdavo pelnyti taškus. Esu patenkintas visa komanda. Ši pergalė man reiškia labai daug“, – sakė C. Injera.

Fidžio regbininkai intriguojančiame pusfinalyje 26:21 įveikė artimiausią savo persekiotoją Pietų Afrikos (PAR) komandą. Pastaroji mažajame finale 28:0 nepasigailėjo argentiniečių ir iškovojo bronzą.

Tuo tarpu čempionės titulą ginanti Naujoji Zelandija, ketvirtfinalyje 7:12 pralaimėjusi PAR, nesugebėjo iškovoti net „Plate“ trofėjaus. Mače dėl penktosios vietos ji 21:26 nusileido Samoa regbininkams.

Bendroje įskaitoje pirmaujantis Fidžis (147 tšk.) 8 taškais lenkia PAR ir jau 12 – Naujosios Zelandijos ekipas. Kenija su 85 taškais pakilo į septintą poziciją.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta dešimtyje valstybių ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

Devintasis pasaulio serijos etapas gegužės 13-15 dienomis vyks Paryžiuje.

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po aštuonių etapų:

1. Fidžis 147 tšk.
2. PAR 139
3. Naujoji Zelandija 135
4. Australija 115
5. JAV 95
6. Argentina 92
7. Kenija 85
8. Anglija 75
9. Samoa 62
10. Prancūzija 58.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)