To priežastis – užšaldytas dopingo mėginys buvo patikrintas praėjus daugiau nei 8-eriems metams nuo jo paėmimo.

Pakartotinai rusės dopingo mėginius ištyrę specialistai rado anaboliniams steroidams priskiriamos draudžiamos medžiagos. Visi sportininkės rezultatai, užfiksuoti 2005-2007 metais, buvo anuliuoti, o tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) diskvalifikavo T. Adrianovą ir atėmė iš jos 2005 metais Helsinkyje iškovotą pasaulio čempionato bronzos medalį, bet dabar turės jį jai grąžinti.

T. Adrianova 2005-aisiais planetos pirmenybėse užėmė trečią vietą 800 m bėgimo distancijoje.

Primename, kad dėl dopingo skandalų IAAF taryba yra suspendavusi Rusijos lengvosios atletikos federacijos (ARAF) narystę organizacijoje, kartu nušalindama visus šios šalies sportininkus nuo tarptautinių varžybų.

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) lapkričio 18 d. patvirtino, kad Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) neatitinka šios tarptautinės organizacijos kodekso reikalavimų. WADA paskelbtose išvadose konstatuojama, kad Rusijos lengvojoje atletikoje dopingo vartojimo kultūra yra įsišaknijusi labai giliai – įtariamas net Vyriausybės įsikišimas. Teigiama, kad rusų atletai galėjo mokėti kyšius dopingo kontrolieriams ir Maskvos laboratorijai. Dėl to buvo sunaikinta daugiau nei 1000 potencialiai teigiamų dopingo testų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)