„Mes atidžiai išstudijavome WADA pranešimą apie meldoniumą. Pagal visus laiko ir kiekio duomenis, kurie nurodyti remiantis laboratorijų dokumentais, Julija Jefimova yra nekalta.

Šiuo metu mes ruošiame oficialų kreipimąsi Tarptautinei plaukimo federacijai (FINA), kad būtų panaikintas sprendimas laikinai nušalinti J. Jefimovą nuo plaukimo. Mes konstruktyviai ir operatyviai bendradarbiavome su FINA šios bylos klausimais. Ir tikimės, kad sprendimas panaikinti laikiną nušalinimą (nuo plaukimo) būtų priimtas maksimaliai greičiau. Mes skaičiuojame, kad Julija galėtų dalyvauti Rusijos čempionate (balandžio 16-23 d., Maskvoje).

Kitas reikalas - sunku kalbėti apie sportininkės pasirengimą. Pirma, Julija patyrė didelį stresą dėl šios istorijos su meldoniumu. Antra, ji neseniai sirgo pūline angina ir dar nevisiškai pasveiko.

Nežiūrint į tai, J. Jefimova skrenda į Maskvą, kas ir buvo iš pradžių suplanuota. Klausimas dėl jos dalyvavimo Rusijos čempionate, kur vyks atranka (į olimpiadą), kol kas lieka atviras. Tačiau, noriu pabrėžti, pagal FINA taisykles, J. Jefimova seniai yra įvykdžiusi olimpinius Rio de Žaneiro „A“ normatyvus 100 ir 200 metrų plaukimo krūtine rungtyse“, – A. Mitkovą cituoja leidinys „Sovetskij Sport“.

Tuo metu R. Meilutytės treneris J. Rudas neslėpė pasipiktinimo ir jį išreiškė feisbuke.

„Vėl grįžome į pradžią. Štai ką daro pinigai...“, – nusivylęs parašė britas.

Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) trečiadienį pranešė, kad, jei sportininko organizme, mėginyje paimtame iki 2016 metų kovo 1 dienos, draudžiamo preparato meldoniumo koncentracija yra mažiau negu 1 mikrogramas, jiems nebus taikomos sankcijos.

Rusų agentūra „R-Sport“ jau spėjo pasidžiaugti, kad 23-ejų metų plaukikės J. Jefimovos organizme meldoniumo norma yra žemiau baudžiamos ribos ir ji gali būti amnestuota.

WADA atstovų teigimu, mažos meldoniumo dozės organizme leis įrodyti, kad sportininkas sąmoningai nevartojo dopingo.

WADA toliau tirs tuos atvejus, kaip sportininkai patys prisipažino vartoję dopingą po 2016 metų sausio 1 dienos arba meldoniumo koncentracija jų kraujyje viršys 15 mikrogramų. Nuo atsakomybės nebus atleisti ir tie asmenys, kurių kraujyje bus nuo 1 iki 15 mikrogramų meldoniumo, o dopingo testas buvo darytas po 2016 metų kovos 1 dienos ar vėliau.

Balandžio 2 d. WADA pradėjo tyrimą per kiek laiko meldoniumas išnyksta iš sportininkų organizmo.

Nuo 2016 metų kovos pradžios meldoniumas, kuris nuo 2016-ų sausio 1 dienos yra įtrauktas į draudžiamų preparatų sąrašą, buvo aptiktas daugybės Rusijos sportininkų organizme. Garsiausi jų – tenisininkė Marija Šarapova, minėta plaukikė J. Jefimova, dailiojo čiuožimo atstovė Jekaterina Bobrova, greitojo čiuožimo meistras Pavelas Kuližnikovas, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovai Semionas Jelistratovas ir Jekaterina Konstantinova, tinklininkas Aleksandras Markinas, biatlonininkas Eduardas Latypovas, regbininkai Aliona ir Aleksejus Michalcovai, dviratininkai Eduardas Vorganovas, Anastasija Čulkova ir Pavelas Jakuševskis, imtynininkai Jevgenijus Salejevas ir Sergejus Semionovas, lengvaatlečiai Andrejus Minžulinas ir Nadežda Kotliarova, vandensvydininkas Aleksejus Bugaičiukas, skeletonininkas Pavelas Kulikovas, gimnastas Nikolajus Kuksenkovas, boksininkas Igoris Michalkinas ir kiti.

Iš viso meldoniumas buvo aptiktas 150 sportininkų iš 15 valstybių organizme. 40 jų yra iš Rusijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)