M. Šarapova yra laikinai diskvalifikuota dėl draudžiamo preparato meldoniumo vartojimo.

Tiesa, Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) trečiadienį pranešė, kad, jei sportininko organizme, mėginyje paimtame iki 2016 metų kovo 1 dienos, draudžiamo preparato meldoniumo koncentracija yra mažiau negu 1 mikrogramas, jiems nebus taikomos sankcijos.

WADA atstovų teigimu, mažos meldoniumo dozės organizme leis įrodyti, kad sportininkas sąmoningai nevartojo dopingo. WADA toliau tirs tuos atvejus, kaip sportininkai patys prisipažino vartoję dopingą po 2016 metų sausio 1 dienos arba meldoniumo koncentracija jų kraujyje viršys 15 mikrogramų.

Nuo atsakomybės nebus atleisti ir tie asmenys, kurių kraujyje bus nuo 1 iki 15 mikrogramų meldoniumo, o dopingo testas buvo darytas po 2016 metų kovos 1 dienos ar vėliau.

Matyt, amnestijos tikisi ir M. Šarapova. Rusijos teniso federacijos prezidentas Šamilis Tarpiščevas jau pareiškė, kad prašys M. Šarapovos atstovauti Rusijai 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje.

„Sprendimą priims Tarptautinė teniso federacija (ITF). Procesas vyksta normaliai. Yra viltis, kad M. Šarapova žais olimpiadoje“, - Š. Tarpiščevą cituoja agentūra „R-Sport“.

ITF pranešė, kad bet kokiu atveju M. Šarapovos dopingo vartojimo byla bus svarstoma šios organizacijos Tribunole.

„Roland Garros“ turnyras Prancūzijoje vyks gegužės 16 - birželio 5 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)