Tikimasi, kad kovinę dvasią čempionate demonstruos ne tik perspektyvūs pradedantieji, bet ir jau daug patyrę, šalies vardą Europos ir pasaulio čempionatuose garsinantys meistrai – Sigitas Gaižauskas, Deividas Danyla, Martynas Jasiūnas, Ernestas Dapkus bei kiti gerai žinomi sportininkai.

Per keletą pastarųjų metų Lietuvoje didelio publikos susidomėjimo sulaukusių muai tai sporto šakos turnyrų didžiosiose bei mažosiose Lietuvos arenose stebėti susirinko tūkstančiai žiūrovų.

„Džiaugiamės matydami tokį žiūrovų susidomėjimą ir įsitraukimą į dvikovinio sporto pasaulį. Augantis muai tai sportinio meistriškumo lygis leidžia šios sporto šakos aistruoliams mėgautis įspūdingomis dvikovomis, kurios kasmet pritraukia vis daugiau gerbėjų“ – sakė Lietuvos muai tai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Praėjusių metų sprendimas čempionatą rengti viešoje erdvėje – laisvalaikio ir pramogų centre „Panorama“, paskatino ir šiam čempionatui rinktis nevisai sportui tradicinę, bet plačiajai visuomenei gerai žinomą vietą. Tad šiemet muai tai aistruoliai kovas stebėti bus kviečiami į sostinės centre įsikūrusį pramogų ir laisvalaikio centrą „Pramogų bankas“.

Lietuvos pirmenybėse sportininkai į ringą žengs suskirstyti į dvi amžiaus grupes: 16-17 metų ir 18 bei vyresni – kurių kiekviena dar bus suskirstyta į 13 svorio kategorijų. Čempionate varžysis ne tik Lietuvos kovotojai, bet laukiama ir kaimyninių šios sporto šakos atstovų iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Vokietijos. Tikimasi ir kelių intriguojančių moteriškosios lyties atstovių kovų.

Prieš dvikovas, kaip įprasta muai tai turnyruose, bus atliekamas Tailando kultūroje svarbus ritualas – „Wai khru“ šokis, kurio metu kovotojai atiduoda pagarbą mokytojui, tėvams bei dievams ir dėkoja jiems už galimybę kautis ringe. Vykstant kovoms skambės tradicinė tailandietiška muzika.

Muai tai – tai ne tik kovinė sporto šaka, bet ir tradicijos bei vertybės, padedančios augti ir tobulėti ne tik fiziškai ir psichologiškai, bet ir dvasiškai. Muai tai sporte lavinamos savybės padeda geriau susiorientuoti įvairiose gyvenimo situacijose, visapusiškai stiprėti ir atkakliai bei garbingai siekti užsibrėžto tikslo.

Lietuvos sportininkai artėjančioms čempionato dvikovoms ruošiasi itin atsakingai, nes tai – kartu ir atranka, ir pasiruošimas – tarsi generalinė repeticija prieš šalies muai tai rinktinės pasirodymą Pasaulio muai tai čempionate Švedijoje. Pasak vyriausiojo Lietuvos muai tai rinktinės trenerio Mariaus Misiūno, iš geriausiai čempionate pasirodžiusių kovotojų bus formuojama šalies rinktinė. Ji gegužės 19-30 dienomis vyks į pasaulio muai tai čempionatą, vyksiantį Jonkopingo mieste, Švedijoje.

Visi muai tai sporto šakos mylėtojai balandžio pabaigoje kviečiami į laisvalaikio ir pramogų centrą „Pramogų bankas“ stebėti sportininkų pasirodymus ir karštai palaikyti savo favoritus. Čempionato žiūrovų laukia ne tik aistringos dvikovos, bet ir kitos netikėtos staigmenos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją