Prieš paskutinį turą į pirmąją vietą pretendavo trys komandos. Iki šiol kiek netikėtai pirmavusi „Chess United“ iš Vilniaus 1,5:3,5 pralaimėjo galingai sukomplektuotai „Ežerėlio vaivorykštei“, o situacija pasinaudojo „Margiris“, 3:2 palaužęs Plungės „Bokštą“ bei aplenkė visus varžovus. Kauniečių sąskaitoje 12 taškų, po 11 surinko „Chess United“ ir „Ežerėlio Vaivorykštė“, bet dėl geresnių papildomų rodiklių antroji vieta atiteko pastarajai komandai.

„Margirio“ komandai atstovavo tarptautiniai didmeistriai TD Aleksanderis Mista, Kaido Kulaotsas, Šarūnas Šulskis, Algimantas Butnorius, tarptautiniai meistrai (TM), Titas Stremavičius, Mindaugas Beinoras, taip pat Tomas Tvarijonas, Laimutis Šolys ir Stasys Steponavičius. „Ežerėlio vaivorykštei“ atstovavo TD Aloyzas Kveinys ir Vidmantas Mališauskas, TM Valerijus Kazakovskis, Vytautas Vaznonis ir Aleksandras Sockis, taip pat Šarūnas Germanavičius, Mindaugas Genutis, Aleksandras Jegorovas ir Timuras Baliasnyj. „Chess United“ ekipoje žaidė Dmitrijus Chocenka, Valdas Bučinskas, Juras Mickevičius, Martynas Limontas, Romanas Buršteinas, Darius Viškelis ir Valerijus Lipskis.

Moterų turnyre čempionės taip pat išaiškėjo tik paskutinėje partijoje. „MRU-ROSK Consulting“ 2:1 įveikė tiesioginius konkurentus „Margirį-1“ ir surinko 14 taškų. „Margirio-1“ sąskaitoje – 12, o trečia vieta su 8 taškais atiteko antrajai „Margirio“ komandai.

Nugalėtojoms atstovavo TM Salomėja Zaksaitė, Dominyka Batkovskytė, Vesta Kasputė, Živilė Urbonavičiūtė, Jovita Vedrickienė. „Margiris-1“ komandoje žaidė TD Ilzė Berzinė, Saulė Gailiūnaitė, Marija Šibajeva, Guoda Perminaitė. „Margiris-2“ ekipai atstovavo Gintarė Paulauskaitė, Viktorija Beinoraitė, Sandra Navickaitė, Roza Joffe, Diana Pažerienė.

LŠL ir LMŠL nugalėtojai įgyja teisę atstovauti Lietuvai atitinkamai 2016 m. Europos klubų taurės varžybose bei Europos moterų klubų taurės varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją