Antrame ture Lietuvos rinktinėje jau žaidė lyderis – Vokietijoje rungtyniaujantis Janas Bakula, kuriam ir teko pagrindinis varžybų krūvis.

Pirmoje dvikovoje Lietuvos vandensvydininkai 18:9 (2:0, 4:4, 5:2, 7:3 ) nugalėjo Vitebsko ekipą. Net 8 įvarčius lietuviams pelnė komandos kapitonas Janas Bakula, kurį varžybų dieną visa rinktinė pasveikino su 25-uoju gimtadieniu. Po 3 įvarčius įmušė Egidijus Sutkus, po 2 – Anton Sugoniak ir Marius Jakimčikas, po 1 Šarūnas Beleckas, Julius Goštautas ir Mantas Pelakauskas.

Kitame susitikime lietuviai po atkaklios kovos 9:13 (3:3, 2:4, 3:4, 1:2) nusileido į medalius pretenduojančiai Gomelio komandai. Vėl pasižymėjo komandos lyderis Janas Bakula, pelnęs 3 įvarčius. Taip pat 3 kartus į varžovų vartus tiksliai metė ir Mantas Pelakauskas, po 1 įvartį įmušė Marius Jakimčikas, Jurijus Galinok ir Rimantas Jakutis.

Trečiosiose rungtynėse Lietuvos rinktinė 8:4 (2:2, 3:2, 1:0, 2:0) įveikė Bresto sportininkus. Po du įvarčius į savo sąskaitą įsirašė Janas Bakulo, Julius Goštautas ir Antonas Sugoniak, po vieną – Egidijus Sutkus ir Mantas Pelakauskas.

Susumavus visus rezultatus lietuviai užsitikrino vietą pirmajame ketvertuke, kuriame kartu su Minsko RCOP, Gomeliu bei Minko olimpinio rezervo komandomis kovos dėl apdovanojimų. Likusios komandos rungtyniaus dėl 5-8 vietų.

Sėkmingai Baltarusijos čempionate pasirodė ne tik Lietuvos rinktinė, bet ir mūsų šalies teisėjas Saulius Andrašiūnas, kurio teisėjavimas buvo gerai įvertintas Baltarusijos teisėjų kolegijos.

Lemiamos kovos dėl Baltarusijos pirmenybių medalių vyks rudenį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją