Antras finišo liniją kirto „Ferrari“ ekipos pilotas Kimi Raikkonenas. Suomis Bahreine antras buvo ir pernai. Iš viso šioje šalyje 36-erių sportininkas jau aštuntą kartą lipo ant apdovanojimų pakylos: penkiskart jis užėmė antrą ir trissyk trečią vietą.

Paskutinę vietą ant podiumo užėmė iš „pole“ pozicijos startavęs L. Hamiltonas. Tiesa, čempiono lenktynes sugadino susidūrimas pirmame rate su Valtteri Bottu iš „Williams“ ekipos, kuris susilaukė teisėjų baudų.

Ketvirtoje vietoje finišavo Danielis Ricciardo su „Red Bull“ bolidu, o penktoje – puikų rezultatą užfiksavęs naujokės „Haas“ komandos pilotas Romainas Grosjeanas. Ir visa tai, nepaisant rūpesčių techninėje aptarnavimo zonoje, kur prarado nemažai laiko.

Šeštą poziciją užėmė jaunasis Maxas Verstappenas, vairuojantis „Toro Rosso“ ekipos automobilį. Septintoje ir aštuntoje vietose liko greičiu nepasižymėję „Williams“ sportininkai: atitinkamai Felipe Massa ir V. Bottas.

Pirmąjį tašką šiame sezono iškovojo „McLaren“ ekipos pilotas, F-1 lenktynių debiutantas, Stoffelis Vandoorne‘as. Belgas pakeitė susižeidusį veteraną Fernando Alonso.

Visgi lenktynėse sekėsi ne visiems. Ypač nepasisekė Sebastianui Vetteliui, kurio „Ferrari“ bolidas sugedo dar apšilimo rate. Iš viso lenktynių nebaigė penki sportininkai.

Po dviejų etapų bendroje įskaitoje pirmauja N. Rosbergas, pelnęs maksimalų taškų skaičių – 50. Antras žengia Lewisas Hamiltonas su 33 taškais, trečias – D. Ricciardo (24 taškai).

Konstruktorių Taurės įskaitoje lyderė yra „Mercedes“ (83 taškai), antra – „Ferrari“ (33 taškai), trečia – „Red Bull“ (30 taškų).

Trys komandos „Renault“, „Sauber“ ir „Manor“ taškų vis dar neiškovojo. Tuo metu naujokė „Haas“ žengia penkta.

Kitas „Formulės-1“ etapas vyks balandžio 17 d. Kinijoje.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.