Pasvalio atsisveikinimas

Pirmoji savaitgalio dvikova vyko Pasvalyje, kur vietos „Kurana-SM“ 22:34 (11:15) nusileido Vilniaus HC „Vilniui“. Svečiai iš sostinės didžiąją rungtynių laiko dalį kontroliavo žaidimą ir Pasvalio rankininkams neleido net pasvajoti apie pergalę.

Pasvalio ekipoje. kuri turnyro lentelėje liko devinta, rezultatyviausiai žaidė Audrius Dobrodiejus, pelnęs 10 įvarčių. Po 4 pridėjo Tomas Paliulis ir Tomas Valiulis.

Nugalėtojų komandoje sėkmingiausiai rungtyniavo Šarūnas Sakalauskas, kuris įmetė 9 įvarčius. 5 sėkmingais metimais prisidėjo Mantas Galkauskas.

Kova lyderių vardo

Bene įdomiausia dvikova vyko Klaipėdoje, kur sprendėsi reguliaraus sezono nugalėtojas. Čia „Dragūno“ rankininkai tik antro kėlinio pabaigoje 25:18 (13:10) palaužė Alytaus „Almeidą-Stronglasą“ ir užsitikrino pirmą vietą. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 15 minučių dviejų įvarčių persvara dar pirmavo Alytaus rankininkai, tačiau tada įvyko lemiamas lūžis – uostamiesčio rankininkai perėmė žaidimą į savo rankas ir padovanojo savo žiūrovams eilinę pergalę.


Klaipėdos ekipoje rezultatyvumu išsiskyrė Igoris Kopišinskis ir Mindaugas Dumčius, atitinkamai pelnę 8 ir 4 įvarčius.

Alytiškių gretose 6 kartus sėkmingai pasižymėjo Remigijus Čepulis, o Aurelijaus Sabonio sąskaitoje – 4 įvarčiai.

„Granito“ prabudimas

Kaune santykius aiškinosi vietos „Granitas-Gaja-Karys“ ir Panevėžio HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“. Šioje akistatoje nugalėtojas sprendėsi tik antroje rungtynių pusėje, kuomet „Granito“ rankininkai sugebėjo susikrauti reikiamą persvarą. Nors po pirmo kėlinio rezultatas tarp ekipų buvo lygus, antroje rungtynių dalyje kauniečiai išsprendė visus formalumus iš pasiekė gana įtikinamą pergalę – 35:27 (16:16).

10 įvarčių „Granitui“ pelnė Mindaugas Urbonas. Sėkmingiausiai jam talkino Paulius Šarkauskas, kurio sąskaitoje 7 taiklūs metimai.

Panevėžio ekipoje rezultatyviausias buvo Ovidijus Jagučianskis, atlikęs 7 sėkmingus metimus. Po 4 pridėjo Deivydas Pocius ir Domantas Pukas.

Grumtynės dėl pozicijų

Atkakli kova vyko Varėnoje, kur vietos „Ūla“ 21:24 (7:11) nusileido Šiaulių SM „Dubysa-Gubernija“ rankininkams. Šiose rungtynėse abiem ekipoms buvo svarbu iškovoti pergalę, kad užsitikrintų aukštesnę poziciją ketvirtfinalio varžybose. Visgi sėkmingiau rungtyniavo svečiai, kuriems pavyko išsaugoti dar pirmame kėlinyje įgytą pranašumą. Ši pergalė Šiaulių rankininkams leido užsitikrinti 5 vietą reguliariajame sezone.

„Ūlai“ daugiausiai įvarčių pelnė Deivas Eidukonis. Jo sąskaitoje – 7 tikslūs metimai. Dar 4 įvarčiais prisidėjo Dominykas Balionis.

Prie Šiaulių pergalės labiausiai prisidėjo Mindaugas Nakvosas ir Aivaras Budrys, atitinkamai pasižymėję 8 ir 7 tiksliais smūgiais.

Rezultatyviausio žaidėjo sugrįžimas

Dar prieš prasidedant rungtynėms Utenoje jau buvo aišku, jog šiame susitikime mačo rezultatas neturės jokios įtakos galutiniam komandų išsidėstymui turnyro lentelėje. Tad akistatoje tarp HC „Utenos“ ir Vilniaus VHC „Šviesos“ vyko gan atviras žaidimas, kuriame netrūko įvarčių. Visgi pranašesni buvo Vilniaus rankininkai, sugebėję palaužti šeimininkus 34:30 (20:15).

Utenos komandai Arūnas Urbonas pelnė 8 įvarčius. Taip pat sėkmingai rungtyniavo Matas Mecelica, kurio sąskaitoje – 7 taiklūs metimai.

Nugalėtojų gretose nesustabdomas buvo Valdas Drabavičius, kuris sėkmingai sugrįžo į rezultatyviausių lygos žaidėjų viršūnę. Šio rankininko sąskaitoje – net 13 įvarčių. Puikiai prie pergalės prisidėjo po 6 įvarčius pelnę Lukas Balbierius ir Dovydas Kuodys.

Pasibaigus paskutiniam Lietuvos Vivus.lt rankinio lygos reguliariojo čempionato turui paaiškėjo ketvirtfinalio poros. Kovos iki dviejų pergalių pasidės balandžio 13 dieną. Už borto liko Pasvalio „Kurana-SM“ (3/15) ir Utenos HC „Utena“ (1/17).

Ketvirtfinalių poros:

Klaipėdos „Dragūnas“ (17/1) – Varėnos „Ūla“ (5/13)

Alytaus „Almeida-Stronglasas“ (15/3) – Panevėžio HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ (5/13)

Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ (14/4) – Vilniaus VHC „Šviesa“ (9/9)

Vilniaus HC „Vilnius“ (12/6) – Šiaulių SM „Dubysa-Gubernija“ (9/9)

Finišavo ir moterų čempionatas

Šeštadienį Kauno „ACME-Žalgiris“ ir HC „Garliava SM-CASCADA komandų rungtynėmis pasibaigė Lietuvos moterų rankinio čempionato reguliarusis sezonas. Paskutinią dvikovą rezultatu 44:37(24:16) laimėjo žalgirietės ir su 29 taškais šiame čempionato etape užėmė pirmą vietą.

Iškart už jų išsirikiavo HC „Garliava“ klubas (25 tšk.) ir LEU „Šviesa-Eglė“ (12 tšk.), „Dragūnas-Viesulas“(10 tšk.) ir Šiaulių SM „Dubysa-Save“ (4 tšk.) kolektyvai.

Kauniečių gretose taikliausios buvo Dovilė Ilčiukaitė (8 įv.), Daiva Būtėnaitė-Drevinskienė (7 įv.) ir Neringa Palionytė (5 įv.), o garliaviškėms net 15 įvarčių pelnė Diana Šatkauskaitė.

O štai penktadienį Šiauliuose vietos SM „Dubysa-Salve“ nesugebėjo pasipriešinti Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ komandai ir pralaimėjo rezultatu 18:33 (10:15).

Šiaulių ekipoje 6 įvarčius pelnė Ramunė Poškutė, o viešnių iš sostinės gretose rezultyviausia buvo 10 kartų kamuolį į vartus pasiuntusi Viktorija Nadzeikaitė.

„Žalgirio“, Garliavos ir „Šviesos“ komandos – jau pasirengusios varžytis pusfinaliuose, o dėl paskutinės vietos juose grumsis Klaipėdos ir „Šiaulių“ rankininkės. Nugalėtojos bus išaiškintos viename papildomame susitikime.

Pusfinalyje klubai grumsis iki dviejų, o mūšiai dėl medalių vyks iki trijų pergalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją