Dar apšilimo metu svečiams teko atlikti taip vadinamąjį „nulinį“ keitimą, kadangi Karolis Šilkaitis mačo pradėti negalėjo. Vietoje jo starto vienuolikėje pasirodė Karolis Gvildys.

Nuo dvikovos pradžios varžovų vartus užgulęs „Atlanto“ atakų uraganas „Kauno Žalgirio“ vartų užtvaras sulaužė jau 9-ą minute. Įspūdingu reidu per pusę aikštės į baudos aikštelę įsiveržusiam Markui Benetai smūgiuoti neleido Ignas Dedura, tačiau kamuolys atiteko Maksimui Maksimovui ir rusas savo šansą išnaudojo.

Braškėjusi, bet atlaikiusi porą labai pavojingų aikštės šeimininkų išpuolių, kauniečių gynyba dar sykį buvo nubausta 15-ą minutę. Po Olego Dmitrijevo perdavimo iš gilumos neužtikrintai sužaidė Ernestas Pilypas, leidęs prieš vartus iššokti M. Maksimovui. „Atlanto“ legionierius šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą, į savo sąskaitą įsirašydamas dublį.

Susikrovęs saugią persvarą uostamiesčio klubas kiek sumažino spaudimą, tačiau puikiai uždarė laisvas erdves savo aikštės pusėje, neleisdamas svečiams priartėti prie savo vartų. Povilui Valinčiui darbo praktiškai nebuvo.

38-ą minutę „Kauno Žalgirį“ išgelbėjo teisėjo asistentas, užfiksavęs. Kampinio metu į vartus labai pavojingai galva mušė Kazimieras Gnedojus. Deividas Mikelionis šuoliu smūgį atrėmė,. Šalia buvęs Abdoula Sylla kamuolį pasiuntė į tinklą, bet įvartis įskaitytas nebuvo.

Po kelių minučių olandas dar sykį galėjo pasižymėti, bet nesugebėjo tinkamai „uždaryti“ Rolando Baravyko perdavimo iš krašto greitos atakos metu.

Po pertraukos „Kauno Žalgiris“ į aikštę metė antrą puolėją Roką Krušnauską ir nuskubėjo į priekį, atverdamas erdves savo aikštės pusėje. Abiems komandos ėmus demonstruoti atvirą futbolą, klaipėdiečiai iškart surengė keletą pavojingų išpuolių, tačiau pritrūko paskutinio tikslaus perdavimo.

Viltis išgelbėti rungtynes svečiams blykstelėjo 63-ią minutę, kai pirmuoju smūgiu į vartų plotą kauniečiai sušvelnino rezultatą. Po R. Krušnausko perdavimo technišku smūgiu vienu lietimu tiksliai į viršutinį vartų kampą mušė Leonidas Mušnikovas.

„Atlantui“ prireikė vos penkių minučių persvarai atstatyti. O. Dmitrijevas puikiai krašte suklaidino porą varžovų, o perdavimą link vartų ranka sustabdė Mantas Fridrikas. Skirtą baudinį be didesnių problemų realizavo A. Sylla.

84-ą minutę „Kauno Žalgirio“ komanda negalėjo patikėti, kad kamuolys neatsidūrė vartuose. Kampinio metu kamuolį link vartų galva numetė aukščiausiai iššokęs Ernestas Mickevičius, bet kone ant vartų linijos buvęs I .Dedura jo į vartus nukreipti nesugebėjo.

Po kelių minučių kauniečiai įžaidė baudos smūgį, bet po nedidelio gaisro prie „Atlanto“ vartų R. Krušnausko smūgis skriejo aukštai virš vartų.

Uostamiesčio futbolininkai atsakė pavojingu O. Dmitrijevo smūgiu, kurį šuoliu už vartų nukreipė D. Mikelionis. Pakėlus kampinį, Aleksejus Jepifanovas labai pavojinga numetė kamuolį link vartų, tačiau kamuolio Evaldas Razulis nepasiekė.

Kitose rungtynėse vargais negalais iš duobės išsikapstė ir lygiąsias 2:2 (0:2) išplėšė Vilniaus „Žalgiris“. Čempionams kinkas padrebino A lygos debiutantė Jonavos „Lietava“, iki pertraukos turėjusi net dviejų įvarčių pranašumą.

Dvikova prasidėjo taip, kaip niekas nesitikėjo – „Lietavos“ futbolininkai mačo pradžioje pelnė du įvarčius, pasiųsdami varžovus į nokdauną. 2-ą minutę trečią kartą šiame sezone pasižymėjo Dominykas Galkevičius, realizavęs 11 metrų baudinį, o dar po dešimties minučių kontratakos ir baudos aikštelėje kilusio sąmyšio metu tiksliai smūgiavo Tomas Salamanavičius.

Žalgiriečiai atrodė visiškai pasimetę ir neretai atlikdavo perdavimus tiesiai varžovams į kojas. Jonavos vienuolikė didelėmis pajėgomis gynėsi bei, pasitaikius progai, skubėdavo į greitas kontratakas.

Vieno iš tokių išpuolių metu dešiniuoju kraštu prasiveržęs Valdemaras Borovskis mėgino perkelti kamuolį per Saulių Klevinską, tačiau vartininkas buvo savo vietoje.

Kėlinio pabaigoje „Žalgiris“ apgulė svečių baudos aikštelę. „Lietavos“ centro gynėjai vieną po kito atmušinėjo kamuolius, o Giedrius Kvedaras atrėmė Bahrudino Atajičiaus smūgį. Daugiau aštrumo vilniečių komandoje įnešė Mariną Matošą pakeitęs Saulius Mikoliūnas.

Po pertraukos vaizdas nesikeitė: čempionai didelėmis pajėgomis atakavo, o Roberto Poškaus treniruojama vienuolikė ieškojo savo šansų kontratakose.

Žalgiriečių kovingumas davė vaisių 65-ą minutę, kai po pakelto kampinio varžovo globos atsikratęs Marius Žaliūkas galva nukreipė kamuolį į vartus.

Antrame kėlinyje emocijos liejosi per kraštus. Teisėjas viena po kitos rodė geltonas korteles, o „Žalgiris“ buvo arti išlyginamojo įvarčio. Dar vienos standartinės padėties metu M. Žaliūkas mušė galva, tačiau puikią poziciją užsiėmęs G. Kvedaras išgelbėjo savo komandą.

Visgi „Lietavos“ futbolininkai dėl apmaudžiai paleisto šanso įveikti čempionus gali kaltinti tik save. D. Galkevičius, išbėgęs prieš vartininką, turėjo fantastišką progą padvigubinti rezultatą, bet saugo smūgiuotas kamuolys skriejo labai toli nuo tikslo.

„Žalgiris“ pusiausvyrą atstatė 88-ą minutę, o komandos gelbėtoju vėl tapo S. Mikoliūnas. Lietuvos rinktinės saugas puikiai pranėrė tarp dviejų varžovų ir tarsi ant lėkštutės padėjo kamuolį Mamadou Mbodjiui, kuriam beliko jį pasiųsti į tuščius vartus.

Tačiau mačo pabaigoje aktyvesni buvo ne šeimininkai, o svečiai iš Jonavos. S. Klevinskui teko sugauti Tado Eliošiaus spirtą kamuolį ir netrukus tikėtis sėkmės šypsnio, kai sau progą smūgiui susikūrė D. Galkevičius. „Lietavos“ kapitono nelaimei, kamuolys skriejo visiškai šalia skersinio.

Rezultatai:

Klaipėdos „Atlantas“ 3 – 1 „Kauno Žalgiris“
9' [1 – 0] Maksimas Maksimovas
15' [2 – 0] Maksimas Maksimovas
63' [2 – 1] Leonidas Mušnikovas
68' [3 – 1] Abdoulas Sylla

Vilniaus „Žalgiris“ 2 – 2 Jonavos „Lietava“
2' [0 – 1] Dominykas Galkevičius
12' [0 – 2] Tomas Salamanavičius
65' [1 – 2] Marius Žaliūkas
89' [2 – 2] Mamadou Mbodjis

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris541014:713
2.Atlantas54017:212
3.Trakai54018:412
4.Lietava51316:66
5.Sūduva41124:64
6.Kauno Žalgiris51137:114
7.Stumbras41037:123
8.Utenis50052:70
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)