Nugalėtojas 25,8 kilometro su 44 kontroliniais punktais trasą įveikė per 2 valandas 25 minutes ir 35 sekundes ir 3 min. bei 5 sek. aplenkė antroje vietoje likusį Vilių Aleliūną iš Šiaulių „Igtisos“ klubo.

Trečią vietą užėmė Donatas Stulgys iš Alytaus „Dainavos“ klubo, atsilikęs 7 min. ir 55 sek.

„Trasa patiko, atitiko labai ilgos trasos formatą. Tai rodo ir rezultatai - lyderiai bėgo gerokai virš 2 valandų. Ankstesniais metais trasos kartais būdavo suplanuotos per trumpos. Šįkart trasos ilgio tikrai užteko visiems. Antrajame trasos rate kojos buvo jau sunkios, bet žinojau, kad pirmauju, ir stengiausi palaikyti tempą. Klaidų trasoje nedariau ir nugalėjau“, - įspūdžiais po finišo dalijosi J. V. Gvildys

Moterų grupėje antrus metus iš eilės čempione tapo Teklė Emilija Gvildytė iš Kauno „Medeinos“ klubo, 18,1 kilometro su 35 kontroliniais punktais trasą įveikusi per 2 val. 14 min. bei 30 sek.

Antrą vietą užėmė Vilija Revaitė (Krekenavos „Arboro“ klubas), atsilikusi 33 min. ir 31 sek., o trečią – Gedvilė Diržiūtė (Panevėžio klubas „Lėvuo“/Vilniaus m. sporto centras), nugalėtojai pralaimėjusi 36 min. bei 43 sek.

Kitas Lietuvos čempionato etapas vyks gegužės 7-8 dienomis Šiauliuose, kur bus kovojama dėl sprinto ir sprinto estafečių apdovanojimų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)