Sunkiasvorių (per 93 kg) kautynės Vilniuje šeštadienio vakarą virto tikra drama, turėjusia du pratęsimus.

Masyvesnis V. Tokas tarsi kūju talžė lietuvį rankų smūgiais du raundus, bet trečiajame jau J. Mocka pakilo į ataką ir įtikino teisėjus, kad kovą verta pratęsti.

Išsekęs svečias papildomo raundo pabaigoje net nepuolamas vos laikėsi ant kojų, bet tuo akistata nesibaigė: skirtas dar vienas pratęsimas. Ir tik po jo ringo teisėjas į viršų pakėlė vilniečio ranką.

V. Tokui bei jo komandai susitaikyti su tokia atomazga buvo pernelyg sudėtinga. Varžovui jis mestelėjo riebų anglišką keiksmažodį iš „f“ raidės ir gestais rodė nesutinkantis su teisėjų verdiktu.

„Visi žino, kad aš turėjau laimėti. Publika viską matė. Gerai, galbūt jis laimėjo penktą raundą, bet aš tikrai padariau viską, kad nugalėčiau dar iki to momento. Būčiau laimėjęs ir penktąjį, būčiau jį nokautavęs, duodu žodį. Bet neleido ranka“, – įsikarščiavęs aiškino 26-erių kovotojas, po akistatos nuogąstavęs dėl galimo dešinės rankos lūžio.


Sportininkas, į Vokietiją kartu su šeima imigravęs iš Rusijos, nieko nelaukdamas metė pirštinę J. Mockai, reikalaudamas dar vieno susitikimo neutralioje teritorijoje.

„Pažiūrėsime, kas čia yra tikras kovotojas, o kas nėra. Revanšui būsiu pasiruošęs bet kurią akimirką“, – karingai kalbėjo V. Tokas.

Tą patį jis išdėstė ne tik žurnalistams, bet ir pačiam J. Mockui, prie kurio nuskubėjo turnyrui pasibaigus ir kelias minutes energingai kalbėjosi.

„Prašė revanšo“, – trumpai pokalbio turinį perteikė J. Mocka.

Julius Mocka ir Vladimiras Tokas

Bet pastarajam galvoti apie ateities iššūkius dabar sunku – pirma reikės suvirškinti ūmiai užplūdusią sėkmę.

Tik prieš metus į mišrių kovos menų gerbėjų radarus patekęs buvęs Lietuvos regbio jaunimo rinktinės žaidėjas sparčiai skinasi kelią naujoje sporto šakoje.

„Siemens“ arenos ringe jis debiutavo tik prieš pusmetį, kuomet triumfavo keturių sunkiasvorių „KOK World GP“ turnyre.

„Pernai niekas nieko nežinojo apie mane, iš kur aš toks išdygau. O dabar... Svajonė pildosi, reikia tik nebijoti svajoti“, – laimės neslėpė „Sparta Gym“ klubo atstovas.

– Ketvirtame raunde V. Tokas iš nuovargio vos nesusmuko lygioje vietoje. Jus tokia ilga dvikova taip pat išgręžė? – DELFI paklausė J. Mockos.

– Labai pavargau. Pirmą kartą gyvenime kovojau tiek raundų. Vau. Labai norėjau laimėti, tik buvau šiek tiek susikaustęs. Varžovas smūgiavo labai stipriai, todėl privengiau veltis į artimą kovą, laikiau distanciją. Tokia buvo mano taktika, ir ji pasiteisino.

– Pastebėjote, kad ketvirtame raunde varžovas, kaip teigė pats, susižeidė dešinę ranką?

– Man atrodo, kad jis ja ir toliau mušė, laidė tuos savo „kablius“. Pavargęs jis tik kiek žemiau nuleido rankas, bet smūgiavo vis tiek stipriai. Ačiū Dievui, kad viskas gerai baigėsi.

– Pačiam išėjo į naudą regbio, kurio rungtynės trunka 80 minučių, patirtis?

– Taip, regbis mane išmokė dirbti iki galo. Negalima sustoti, kol laikas dar nepasibaigęs, negalima laimėti anksčiau laiko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)