Kituose susitikimuose dar nė sykio nepralaimėjusi Jonavos „Lietava“ kovos su Klaipėdos „Atlantu“, vis dar taškų neturintis Kauno „Stumbras“ miesto derbyje grumsis su „Kauno Žalgiriu“, o Utenos „Uteniui“ teks atlaikyti čempiono Vilniaus „Žalgirio“ iššūkį.

Utenos „Utenis“ – Vilniaus „Žalgiris“. Kovo 19 dieną 14 val. Visaginas, Visagino miesto stadionas.

Taškais savo sąskaitos dar nepapildęs „Utenis“ sulauks galingo oponento – Visagine po labai ilgos pertraukos rungtyniaus titulą ginantis „Žalgiris“.

Mindaugas Čepas Klaipėdoje emocingai dirigavo savo komandai, tačiau futbolininkams ir vėl teko aikštę palikti nuleistomis galvomis. Vis dėlto „Utenio“ pasirodymas Klaipėdoje buvo geriausias šiame sezone. Uteniškiai sėkmingai darbavosi aikštės viduryje ir, palankiai susiklosčius aplinkybėms, galėjo džiaugtis bent tašku. „Žalgiris“ buvo vienintelė komanda, iš kurios „Utenis“ praėjusiame sezone neatėmė nė taško, tad gal dabar sulauksime staigmenos?

„Jūs įmuškite tiek, kiek galite – mes įmušime tiek, kiek norime“, – taip galima apibūdinti „Žalgirio“ žaidimą sezono pradžioje. Čempionai per pastarąsias dvejas rungtynes praleido net penkis įvarčius, tačiau pergalių serijai tai įtakos neturėjo. „Utenio“ puolimas – kol kas prasčiausias tarp visų čempionato komandų, tad bent poros uteniškių įvarčių tikėtis sunku. Savo ruožtu „Žalgirio“ galimybės atakose kelia mažai abejonių, jog šiame mače galėtų kvepėti sensacija.

Jonavos „Lietava“ – Klaipėdos „Atlantas“. Kovo 20 dieną 14 val. Kaunas, NFA stadionas.

Lietuviškasis „Leicester City“ – taip kartais apibūdinama sėkmingai čempionatą pradėjusi „Lietava“. Visgi tokia hiperbolė reikalauja lyderių skalpo, o vienas iš tokių – „Atlantas“.

Jonaviškiai dvikovoje su „Kauno Žalgiriu“ atsiliko dviem įvarčiais, tačiau po pertraukos parodė charakterį ir išplėšė lygiąsias. Prie to labai svariai prisidėjo antrame kėlinyje debiutavęs Savio Nsereko.
Ugandoje gimęs vokietis gerokai sustiprino aikštės vidurį, o saugo pastangomis „Lietava“ perėmė iniciatyvą, iškovodama tašką. Pats futbolininkas teigė, jog dar tik įgauna optimalią sportinę formą, bet akivaizdu, jog „Atlantui“ bus sunku stabdyti tiek vokietį, tiek praėjusiame sezone su uostamiesčio ekipa bronzos medalį iškovojusį Dominyką Galkevičių.

Klaipėdos klubas žaidžia nerezultatyviai, tačiau demonstruoja itin patikimą gynybą. Per trejas rungtynes atlantiečiai praleido tik vieną įvartį, kurį varžovas pelnė standartinės padėties metu. Kaune „Atlantas“ versis be svarbaus futbolininko – saugas Marius Papšys dvikovoje su Utenos „Uteniu“ susižeidė ranką ir artimiausiame mače nepasirodys. Nepaisant šios netekties, Konstantinas Sarsanija turi opcijų, galinčių kompensuoti M. Papšio netektį. Gal daugiau laiko pasireikšti gaus Rokas Gedminas?

Marijampolės „Sūduva“ – „Trakai“. Kovo 20 dieną 17 val. Marijampolė, „Arvi“ maniežas.

Marijampoliečiai per pastaruosius du sezonus nė sykio namuose nelaimėjo prieš „Trakus“ ir, maža to, neįmušė nė vieno įvarčio. Tai – jau penktasis šansas pralaužti ledus.

„Sūduva“ Vilniuje sužaidė puikias rungtynes, tačiau labai apmaudžiai išleido lygiąsias iš savo rankų. Toks pasirodymas atrodė pranašesnis už tai, kokį žaidimą šiuo metu demonstruoja „Trakai“. Vis dėlto marijampoliečiai anksčiau jau ne kartą buvo laikomi favoritais, tačiau „riteriai“ nubraukdavo visas išankstines prognozes. Aleksandro Veselinovičiaus kariaunai praėjusiame sezone „Trakų“ barjeras buvo per aukštas – pralaimėtos visos keturios akistatos.

Vicečempionai po nesėkmingo starto įsibėgėjo, įveikdami abejas Kauno komandas, tačiau savo žaidimu neturėtų būti patenkinti, ypač mače su „Stumbru“. Anot Nerijaus Valskio, „Trakų“ žaidėjų pasitikėjimą vis dar neigiamai veikia pralaimėjimai „Žalgiriui“, o skylėta gynyba praėjusiame turo susitikime kužda, jog „Sūduvai“ bent jau įvarčių badą namuose pavyks nutraukti.

„Kauno Žalgiris“ – Kauno „Stumbras“. Kovo 21 dieną 18.30 val. Kaunas, NFA stadionas.

Kauno futbolo sirgaliai turės progą pamatyti pirmą šio sezono miesto derbį. Nors turnyro lentelėje žalgiriečių situacija geresnė, tačiau jiems favoritų etiketės klijuoti tikrai negalima.

Į „Kauno Žalgirio“ žaidimą vis sėkmingiau įsitraukia Mindaugas Kalonas. Saugas, apšilęs kojas mače su „Trakais“, antrame susitikime jau pasiuntė kamuolį į „Lietavos“ vartus. Taip pat įdomu, kaip su jaunaisiais „Stumbro“ centro gynėjais kovos Rokas Krušnauskas. Puolėjas šiuo metu yra vienas iš rezultatyviausių čempionato futbolininkų, tad jam varžovai turėtų skirti itin didelį dėmesį.

„Stumbras“, skaudžiai nusileidęs „Trakams“ ir kovose su praėjusio sezono prizininkais likęs be taškų, pozityviai žiūri į artėjančias kovas. Po nesėkmės Vilniuje tiek Darius Gvildys, tiek Lukas Čerkauskas teigė, jog komanda mačuose su tiesioginiais konkurentais grumsis tik dėl pergalių ir tą darys pajėgesnės sudėties. Po traumos atsigaunantis Artūras Rimkevičius jau debiutavo šiame sezone ir sieks sužibėti dar viename Kauno derbyje – būtent šis puolėjas praėjusiais metais kėlė daugiausiai rūpesčių kitai miesto ekipai.