Vieną Melburno trasos ratą britas įveikė per 1:23.837 sek. Tai 2.5 sek. geresnis rezultatas lyginant su praėjusiais metais L. Hamiltono pasiektu rezultatu.

Antrąją startinę poziciją iškovojo kitas vokiečių komandos pilotas Nico Rosbergas. Jis nugalėtojui pralaimėjo 0.360 sek.

Tuo metu trečioji vieta atiteko „Ferrari“ komandos sportininkui Sebastianui Vetteliui.

Šįryt galėjome stebėti naująją kvalifikacijos tvarką. Kova dėl startinių pozicijų lenktynėms tradiciškai vyko iš trijų dalių, tačiau dabar pilotus varžė tiksintis laikas.

Tai reiškia, kad su kiekviena minute vienas lenktynininkas iškrisdavo iš tolimesnės kovos. Jei pirmoje ir antroje dalyje matėme intrigą, tai paskutinėje sesijoje naujovė nepasiteisino.

Sportininkai įveikė po greitąjį ratą ir galiausiai nusprendė nebekovoti dėl išlikimo ir pasiliko techninėje aptarnavimo zonoje. Trasoje vėl pasirodė tik „Mercedes“ pilotai.

Ketvirtas kvalifikacijoje liko Kimi Raikkonenas, vairuojantis „Ferrari“ bolidą.

Puikią penktąją vietą užėmė jaunasis Olandijos talentas Maxas Verstappenas iš „Toro Rosso“ komandos.

Šeštas liko „Williams“ atstovas Felipe Massa, septintas – Carlosas Sainzas („Toro Rosso“), o devintoje bei dešimtoje vietose klasifikavosi abu „Force India“ lenktynininkai: atitinkamai Sergio Perezas ir Nico Hulkenbergas.

Primename, kad lenktynės prasidės sekmadienį 7.00 val. Lietuvos laiku.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.