Mančesteryje susitiko „Manchester City“ ir Kijevo „Dinamo“, o Madride – vietos „Atletico“ ir Eindhoveno PSV.

Anglai dar prieš antradienį jau viena koja buvo kitame etape, nes pirmą susitikimą išvykoje laimėjo 3:1.

Tuo metu kitos poros favoritu laikytam „Atletico“ teko kaip reikiant padirbėti, nes tiek pirma dvikova Olandijoje, tiek atsakomoji baigėsi be įvarčių.

Diego Simeone auklėtiniams savo pranašumo nepavyko įrodyti ir per pratęsimą, kol galiausiai jie laimėjo dramatišką 11 metrų baudinių seriją 8:7.

Rungtynių eiga:

„Manchester City“ 0 – 0 „Dinamo“

Šeimininkų treneris Manuelis Pellegrini jau per pirmą pusvalandį buvo priverstas atlikti du keitimus gynybos grandyje: 7 min. susižeidusį Vicentą Company pakeitė Eliaquimas Mangala, o 24 min. Nicolą Hernaną Otamendį – Martinas Demichelis.

„Manchester City“ pernelyg nepersistengė ir susitikimą baigė lygiosiomis 0:0 (0:0), kurios anglams atvėrė kelią į kitą etapą.

„Atletico“ 0 – 0 PSV, po 11 m baudinių serijos 8:7

15 min. „Atletico“ puolėjas Antoine'as Griezmannas sulaukė perdavimo baudos aikštelėje ir atliko stiprų smūgį į vartų, bet varžovų vartininkas Jeroenas Zoetas buvo vietoje.

43 min tas pats A. Griezmannas dar kartą atsidūrė atakos smaigalyje, tačiau šį sykį jo bandymą blokavo gynėjas.

Komandos ir antrame kėlinyje daug didesnį dėmesį skyrė savo vartų saugumui. Nepaisant šeimininkų žaidybinės persvaros ir spaudimo, per 90 min. niekam nepavyko pasižymėti ir teko žaisti pratęsimą – 0:0.

Per jį įvarčių pasiekta taip pat nebuvo, tad viską lėmė 11 metrų baudinių serija. Joje abiejų ekipų futbolininkai po pirmus septynis kartus buvo tikslūs, o tada suklydo PSV saugas Luciano Narsinghas (pataikė į skersinį) ir Juanfranas išplėšė galutinę pergalę – 8:7.

Primename, kad vietas ketvirtfinalyje jau anksčiau užsitikrino Madrido „Real“, „VfL Wolfsburg“, Lisabonos „Benfica“ ir Paryžiaus PSG klubai.

Trečiadienį savo santykius išsiaiškins paskutinės dvi aštuntfinalio poros: FC „Barcelona“ ir Londono „Arsenal“ (pirmas mačas – 2:0) bei Miuncheno „Bayern“ ir Turino „Juventus“ (pirmas mačas – 2:2).

Šio sezono UEFA Čempionų lygos nugalėtojai paaiškės gegužės 16 dieną Milano San Siro stadione.

Prestižinį titulą gina „Barcelona“ ekipa, kuri pernai finale Berlyne 3:1 įveikė Turino „Juventus“ komandą.

Rungtynės:

„Manchester City“ 0 – 0 Kijevo „Dinamo“, pirmas mačas 3:1

Madrido „Atletico“ 0 – 0 Eindhoveno PSV, po 11 m baudinių – 8:7, pirmas mačas 0:0

Antoine Griezmann 1 – 1 Marco van Ginkel

Gabi 2 – 2 Andres Guardado

Koke 3 – 3 Davy Proepper

Saul Niguez 4 – 4 Jeffrey Bruma

Fernando Torres 5 – 5 Hector Moreno

Jose Gimenez 6 – 6 Maxime Lestienne

Filipe Luis 7 – 7 Santiago Arias

Juanfran 8 – 7 Luciano Narsingh

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)