Justas Lasickas (Vilniaus „Žalgiris“)

Dar 2014 metais „SMScredit.lt A lygoje“ debiutavęs futbolininkas praėjusiame sezone svarbios rolės komandoje taip pat nevaidino. Vis dėlto šiemet šis 18-metis turi realių galimybių tapti vienu iš čempionato atradimų. Draugiškose rungtynėse Valdas Dambrauskas dažnai pasitikėjo J. Lasicku, kuris savo laiką aikštėje išnaudojo sėkmingai, keldamas pavojų varžovų baudos aikštelėje ir jos prieigose. „Žalgirio“ strategas svarbiu metu metė saugą į kovą Supertaurėje ir neprašovė – futbolininkas rungtyniavo aktyviai, provokavo varžovų pražangas bei atliko fantastišką tolimą smūgį, kurį atrėmė Marius Rapalis. Šiame sezone J. Lasicko pavardę turėtume linksniuoti gerokai dažniau.

Arūnas Klimavičius („Trakai“)

Po beveik dešimtmečio pertraukos į Lietuvos čempionatą sugrįžęs panevėžietis vidurio gynėjo pozicijoje pakeitė savo brolį Liną, išvykusį į „Žalgirį“. Ir sunku būtų patikėti, jog to patyręs futbolininkas nepadarytų sėkmingai. Nepaisant keturių praleistų įvarčių Supertaurėje, A. Klimavičius žaidė patikimai ir neretai itin svarbiais epizodais numalšindavo pavojingas vilniečių atakas. Be jokios abejonės, tai – vienas geriausių čempionato gynėjų ir realu, jog 33-ejų metų futbolininkui dar pavyks atkreipti Lietuvos rinktinės trenerio Edgaro Jankausko dėmesį.

Donatas Kazlauskas (Klaipėdos „Atlantas“)

Turbūt sunku įsivaizduoti, kaip buvo užgautos D. Kazlausko ambicijos. Kartą – dalyvauji Londono „Arsenal“ klubo peržiūroje, o kitą – net negauni progos pasireikšti antroje Lenkijos lygoje. Į „Atlantą“ sugrįžęs perspektyviausio jaunojo futbolininko rinkimuose 2014 metais laurus susižėręs saugas sieks vėl pajusti įvarčių skonį ir atgauti pasitikėjimą savo jėgomis. Klaipėdiečiai visada garsėja savo kovingumu, o D. Kazlauskas turėtų būti itin motyvuotas bei siekiantis reabilituotis po itin niūraus karjeros tarpsnio Lenkijoje.

Predragas Pavlovičius (Marijampolės „Sūduva“)

Šis serbas – išties puikus papildymas „Sūduvos“ klubui. Saugas draugiškose rungtynėse atrodė solidžiai ir įtikino, jog bus vienas iš pagrindinių žaidėjų, kuriais remsis Aleksandras Veselinovičius – trys futbolininko pelnyti įvarčiai tą įrodo. P. Pavlovičius dėl traumų virtinės buvo netgi pakabinęs bucus ant vinies, tačiau vėliau sugrįžo ir sužibėjo „Novi Pazar“ ekipoje. Šį saugą turėtume dažnai pamatyti atliekantį baudos smūgius, kadangi tai – vienas iš geriausių serbo žaidimo elementų.

Rokas Krušnauskas („Kauno Žalgiris“)

2014 metais puolėjas sužaidė labai neblogą atkarpą Klaipėdos „Atlante“, kai keliuose susitikimuose iš eilės pasirodė puikiai ir susilaukė trenerio Konstantino Sarsanijos pagyrų. Visgi praėjusiame sezone patirta skaudi trauma neleido R. Krušnauskui atsiskleisti uostamiestyje, tad, čempionatui įpusėjus, futbolininkui teko grįžti į Kauną. Laimio Bičkausko kariaunoje puolėjas vėl pajuto įvarčių skonį, tačiau buvo akivaizdu, kad tai – ne visas žaidėjo potencialas. Vargu, ar R. Krušnauskas dabar jaučia praeitos traumos padarinius, tad šis sezonas 20 metų futbolininkui gali būti pats sėkmingiausias „SMScredit.lt A lygoje“.

Arsenijus Buinickis (Utenos „Utenis“)

Iš Islandijos į Lietuvą sugrįžęs A. Buinickis turėtų užimti pagrindinio puolėjo poziciją ir realu, jog tai bus daugiausiai įvarčių pelnysiantis uteniškių žaidėjas „SMScredit.lt A lygoje“. Prieš išvykdamas į tolimą šalį, futbolininkas su 13 tikslių smūgių buvo rezultatyviausias Panevėžio „Ekrane“, kai šis klubas dramatiškai iškovojo bronzos medalius. Labai nerezultatyviai praėjusiame sezone žaidęs „Utenis“ atakų smaigalyje turės tikrai rimtą jėgą.

Kennedy Eriba (Kauno „Stumbras“)

Šis 25-erių metų buvęs Nigerijos jaunimo rinktinių atstovas – įdomiausias kauniečių papildymas. Dar būdamas aštuoniolikos, K. Eriba galėjo persikelti į tituluotąjį Briuselio „Anderlecht“ klubą, tačiau futbolininko agentui su Belgijos komanda susitarimo pasiekti nepavyko. Praėjusį sezoną saugas praleido „Jelgava“ ekipoje, su kuria Latvijos čempionate užėmė ketvirtąją vietą. K. Eriba pasižymi greičiu ir geru žaidimu galva – tai turėtų būti pagrindiniai afrikiečio koziriai, siekiant padėti „Stumbrui“ kovoti dėl pergalių.

Laurynas Stonkus (Jonavos „Lietava“)

Praėjusiame Pirmos lygos sezone net 30 įvarčių į varžovų vartus pelnęs puolėjas buvo tikras vartininkų siaubas. L. Stonkumi jau anksčiau domėjosi Lietuvos čempionato klubai, tačiau jonavietis likdavo ištikimas savo gimtojo miesto komandai. „Lietavos“ atakų lyderiui dar 2012 metais teko patirti skaudžią traumą, kuri gerokai apkartino jonaviečių iškovotą turnyro nugalėtojų titulą. Bus tikrai įdomu stebėti, kaip šiam 24-erių puolėjui seksis rungtyniauti „SMScredit.lt A lygoje“.

„SMScredit.lt A lygos“ startas – kovo 2-ąją dieną. Vilniaus „Sportimos“ manieže įvyksiančias rungtynes tarp čempiono „Žalgirio“ ir vicečempionų „Trakų“ nuo 18 val. transliuos TV6 kanalas.