„Rungtynės buvo gan sudėtingos, nes žaidėme prieš pajėgią komandą. Jie jau nuo pirmų minučių parodė, kad žaidžia labai organizuotai, yra tvirtai sudėti ir greiti. Tačiau galiausiai mes laimėjome, todėl esu labai patenkintas rezultatu.

Džiaugiuosi pelnęs įvartį, nes jis padėjo komandai iškovoti reikalingą pergalę. Mes privalome išlaikyti nugalėtojų mentalitetą. Esu laimingas ir tikiuosi, kad „Žalgirio“ fanai išvys ir dar daugiau taiklių mano šūvių“, – po rungtynių ekipos pasirodymu džiaugėsi fantastišką ir, pasirodo, pergalingą smūgį antrajame kėlinyje atlikęs Marinas Matošas.

Klubo vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas teigė, kad treniruočių metu žalgiriečiai labai dažnai „atidirbinėja“ būtent tokias žaidimo situacijas, kaip šiose rungtynėse, tad smagu iškovoti kad ir sunkią pergalę.

„Šį kartą žaidėme kaip komanda. Laimėti tokias rungtynes, kai atsiliekame, galime tik tada, kai esame vieningi ir tikime tuo, ką darome. Kiekvieną minutę jautėsi, kad mūsų ir žaidimas, ir vienas kito supratimas vis gerėja. Mes ne tik kovojome, bet ir vieni kitiems padėjome. Labai smagu matyti būtent tokį vaizdą. Tokį žaidimą norėsime matyti ir prasidėjus naujam sezonui.

Sugebėjome pasiekti tai, ką treniruočių metu labai ilgą laiką praktikavomės, mes atsitiesėme. Po praleisto įvarčio ne tik nepasimetėme, bet ir nebuvo jokios panikos, tik dar tvirčiau žaidėme. Pirmajame kėlinyje ne tik išlyginome, bet galėjome ir persverti rezultatą. Vėliau žaidimą kontroliavome nuo pat pirmos antrojo kėlinio minutės, tad tebuvo laiko klausimas, kada pelnysime ir antrą įvartį“, – savo auklėtinių žaidimu buvo patenkintas strategas.

Nors Estijos čempionai nuo pat pirmojo teisėjo švilpuko kibo žalgiriečiams į atlapus ir ne tik spaudė kiekviename aikštės metre bei neleido atakuoti, bet ir pirmojo kėlinio viduryje pasiuntė lietuvius į trumpą nokdauną, V. Dambrauskas teigė, kad jo nenustebino toks varžovų pasirodymas.

„Mes žinojome, kaip mėgsta žaisti „Floros“ komanda, tad jie paliko labai gerą įspūdį. Jie buvo itin kovingi, labai mus spaudė beveik viso pirmojo kėlinio metu. Galbūt esame geresnės fizinės formos, galbūt varžovai labiau pavargo po tokios rungtynių pradžios, nes po jų įvarčio mums tapo daug lengviau žaisti. Tada mes pradėjome kurti progas įvarčiams ir tai labai padėjo laimėti rungtynes.

Džiugu, kad Lietuvos U-17 rinktinė mus palaikė šiose rungtynėse ir galėjome girdėti jų garsias skanduotes. Jautėme, kad Lietuva yra šalia mūsų ir dėl to buvome dar labiau vieningi. Toks palaikymas mums dar labiau padėjo atsitiesti po pirmojo įvarčio“, – neabejojo treneris.

Strategas diskutavo ir apie artėjančią naujojo sezono pradžią: „Iki Supertaurės rungtynių lieka vis mažiau laiko, tačiau tai nebus tas mačas, kurio metu norėsime parodyti visas savo galimybes. Čempionatas bus labai ilgas, todėl norime, kad kiekvieną savaitę mūsų žaidimo kokybė tik kiltų.“

O štai M. Matošas teigė norintis sezoną pradėti su trofėjumi rankose: „Manau, kad šiemet yra suburta pakankamai pajėgi sudėtis, esame organizuoti, todėl tikiuosi, kad sezoną pradėsime pergalingai, pradedant Supertaure.“