„Tokie darbai nevyksta greitai, tačiau svarbiausia, kad judame į priekį. Svajonė yra suvienyti visas kovinio sporto šakas. Tada geriausi Lietuvos kovotojai galėtų save išbandyti įvairiuose kovos menuose. Ta svajonė tikrai nėra utopija“, - savo tikslais dalinosi Kęstutis Smirnovas, kurio vadovaujamos sporto šakos turnyruose galima išvysti ne tik graplingo, tačiau ir dziudo, džiudžitsu, sambo ir kitų sporto šakų atstovų.

„Po Rio olimpinių žaidynių į mūsų turnyrus žadėjo atvykti ir vienas aukšto lygio mūsų šalies olimpietis. Manau, tai puikiausiai parodo, ką Lietuvos kovotojai galvoja tiek apie patį graplingą, tiek apie tai, koks jis svarbus norintiems tobulėti kovotojams“, - sakė K. Smirnovas.

Bendradarbiavimo sutartimi džiaugėsi ir Lietuvos sambo federacijos prezidentas Eduardas Rudas, pažymėjęs, kad bendradarbiavimas bus naudingas tiek sambo, tiek graplingui.

„Mūsų sportininkai jau pora metų dalyvauja graplingo rengiamuose turnyruose, tad ši sutartis kaip ir logiška. Vis tik pasakysiu, jog ji pasirašyta visiškai gana spontaniškai. Susitikome su Kęstu, ir mums bekalbant, jis sugalvojo šią idėją. Vos per kelias dienas ją patvirtinome parašais.

Neabejoju, kad ši sutartis duos bendrų vaisių tiek mums, tiek graplingo federacijai. Juk geriausi kovotojai didins konkurenciją tiek mūsų sporto šakoje, tiek graplinge. Žiūrint į rinktinių sudarymus, į atstovavimą pačiai rinktinei – tai tikrai pasitarnaus iš teigiamos pusės“, - pasirašytos sutarties nauda neabejojo E. Rudas.

Sėkmingiausi abiejų sporto šakų pavyzdžiai: Viktoras Tomaševičius, Sergejus Grečicho ir Konstantinas Mokšinas. Jie visi yra savo kategorijų Lietuvos čempionai, graplingo ir sambo rinktinių atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją