Pusketvirto šimto sportininkų, tarp kurių bus ir svečių iš Latvijos, varžysis ne tik dėl nugalėtojų titulų: už pasiektus tam tikro lygio rezultatus sportininkų lauks piniginiai prizai.

Praėjusiais metais LLAF taurės varžybų puošmena tapo šuolininko į aukštį Raivydo Stanio pasirodymas. Europos vicečempionas peršoko 228 cm ir pagerino nuo 1993 metų Rolandui Verkiui priklausiusį šalies uždarų patalpų šuolių į aukštį rungties rekordą.

„Sportinė forma panaši į pernykštę. Neprognozuoju, ar šiemet pavyks pagerinti rekordą, viskas priklausys nuo niuansų – kaip susitvarkysiu su galva, kaip išsimiegosiu, kaip pavalgysiu“, – teigė R.Stanys.

LLAF taurės varžybose bus galima vykdyti visų trijų svarbiausių sezono startų normatyvus – pasaulio uždarų patalpų čempionato, Europos čempionato ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. R. Stanys tikisi dalyvauti antrose karjeroje žaidynėse, tačiau tam dar reikia įvykdyti normatyvą – peršokti 229 cm.

Raivydas Stanys

„Lietuvoje įvykdyti normatyvą yra sunkiau nei užsienyje, nes reikia praktiškai visas varžybas laukti, o po to dalyvauti vienam. Apšyli ir lauki, o apšilimą turiu daryti praktiškai tada, kai prasideda varžybos. Tačiau Vilniuje šoksiu tikrai daugiau nei Prancūzijoje, su kiekvienu startu rezultatas turi būti vis geresnis“, – sakė R. Stanys, praėjusią savaitę Hirsone įveikęs 218 cm aukštį.

Įspūdingai sezoną pradėjusi ir pirmą rezultatą pasaulyje (197 cm) pasiekusi Airinė Palšytė dėl dalyvavimo Vilniuje dar nėra apsisprendusi. Jei sportininkė spės atgauti jėgas po trečiadienį Vokietijoje vykusių varžybų, ji sostinės maniežo sektoriuje pasirodys.

Bet kuriuo atveju lengvosios atletikos žvaigždžių tikrai netrūks: net trijose rungtyse varžysis Atėnų olimpinių žaidynių vicečempionė Austra Skujytė (šuoliai į aukštį, rutulio stūmimas ir 60 m barjerinis bėgimas), jėgas išbandys Europos čempionato prizininkė Lina Grinčikaitė-Samuolė ir Universiados vicečempionas Rytis Sakalauskas.

Austra Skujytė

Deja, 60 m bėgimo rungtyje turėjusi startuoti praėjusių metų pasaulio čempionato bronzos medalininkė latvė Laura Ikauniecė-Admidina susirgo ir į Lietuvą neatvyks.

LLAF taurės varžybos bus ypatingos tuo, jog jų metų vyks ir Lietuvos sportinio ėjimo čempionatas. Tarp dalyvių bus visi pajėgiausi šalies ėjikai. Dauguma jų tik ką grįžo iš treniruočių stovyklos Ispanijoje.

„Žiemos nuotoliai – 3000 ir 5000 metrų – nėra tos pagrindinės distancijos, į kurias orientuotumėmės. Dažniausiai geri rezultatai šiose rungtyse pasiekiami dėl pakilusios sportinės formos, o ne specialaus pasiruošimo“, – teigė geriausia 2015-ųjšalies lengvaatletė Brigita Virbalytė-Dimšienė.

Lengvaatletė prieš dvejus metus Austrijoje pagerino 3000 metrų distancijos ėjimo rekordą. Ar realu šiemet kiek pakoreguoti rekordinį rezultatą?

„Norisi, jog rezultatai kiltų, tačiau čia man koją truputį kiša Lietuvos maniežai, kadangi jie nėra pačios aukščiausios klasės. Rekordą galėčiau pasiekti ir tame pačiame Vilniuje, jei Neringa (Aidietytė – aut. past.) palaikytų didelį tempą bent du kilometrus. Jos sportinė forma yra tokia, jog galėtų greitai eiti ir visus tris kilometrus“, – treniruočių partnerės galimybėmis neabejojo B. Virbalytė.

Šalies sportinio ėjimo čempionai uždarose patalpose paprastai paaiškėdavo tuo metu, kaip ir kitų rungčių nugalėtojai – vasario antroje pusėje. Kadangi kelerius metus pirmenybės dėl treniruočių stovyklų turėjo praleisti geriausi Lietuvos ėjikai, čempionatą nutartą vykdyti kartu su LLAF taurės varžybomis.

LLAF taurės varžybose paaiškės šalies sportinio ėjimo čempionai

„Labai džiaugiamės, kad vėl dalyvausime šalies čempionate. Berods devynis kartus iš eilės tapau šalies čempione žiemą, bet po to serija nutrūko, nes varžybose nedalyvavau. Jautėsi šioks toks kartėlis, būtų smagu susigrąžinti čempionės titulą“, – vylėsi B. Virbalytė.

LLAF taurės varžybos prasidės būtent sportinio ėjimo rungtimis. Varžybų pradžia – 12 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)