Moterų 40 metų amžiaus grupės vienetų varžybų finale pirmąja skirstyta G. Lencina 6:0, 6:1 įveikė antrąja skirstytą baltarusę Jekateriną Sudnik. Moterų 35 metų amžiaus grupės dvejetų varžybas Gabrielė laimėjo kartu su Latvijos atstove Ana Barinova.

G.Lencina šiame turnyre dalyvavo ketvirtą kartą. Vienetų varžybas ji laimėjo ir 2014 metais, o 2013-aisiais bei pernai suklupo finale.

„Laimėti visada smagu, ypač prieš pajėgią varžovę. Bet ne rezultatai svarbiausia. Man tenisas – labai didelė pramoga. Kai tik turiu laisvo laiko, tada ir žaidžiu, – po apdovanojimo sakė G.Lencina. – Labai smagu, kad Lietuvoje jau rengiamas pirmos kategorijos ITF senjorų turnyras. Varžybų organizacija čia niekuo nenusileidžia tokio pat rango turnyrams Ispanijoje, o kai kuo net lenkia. Manau, kad kitais metais į Vilnių atvyks dar daugiau pajėgių žaidėjų.“

G. Lencina praėjusį balandį pasaulio moterų 35 metų amžiaus grupės vienetų reitinge buvo pakilusi į dešimtą vietą. Gabrielė pernai dalyvavo dešimtyje ITF senjorų turnyrų Ispanijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Ji taip pat atstovauja Koblenco (Vokietija) teniso klubui.

Marbeljoje (Ispanija) ir Kaune gyvenanti G. Lencina jau 15 metų yra teniso, badmintono ir skvošo inventorių gaminančios Prancūzijos kompanijos „Babolat“ atstovė Lietuvoje. Tenisą jau žaidžia ir šešiametė Gabrielės dukra Stela.

G. Lencina įdėmiai seka visus teniso įvykius Lietuvoje. Tenisininkė džiaugiasi, kad tenisas Lietuvoje sparčiai žengia į priekį. „Šalyje yra daug gabių jaunų tenisininkų, gerų trenerių, veikia nemažai teniso kompleksų. Tikiuosi, kad netolimoje ateityje turėsime naujų aukšto lygio žaidėjų“, – pažymėjo buvusi Lietuvos čempionė.

Vyrų 50 metų amžiaus grupėje Lietuvos atstovams nepavyko patekti į finalą. Pusfinalyje Andrius Morkūnas 3:6, 0:6 pralaimėjo pirmuoju skirstytam Izraelio tenisininkui Frankui Etzoldui, o Arvydas Tverijonas 4:6, 1:6 nusileido suomiui Jariui Karvonenui.

55 metų amžiaus grupės ketvirtfinalyje ketvirtuoju skirstytas Tadas Tarasevičius 6:3, 4:6, 1:6 pralaimėjo septintuoju skirstytam estui Alarui Milkui, o Emilis Subata trečuoju skirstytam švedui Perui Andersui Lindeborgui pasidavė be kovos.

65 metų amžiaus grupės ketvirtfinalyje ketvirtuoju skirstytas lietuvis Petras Vozbutas 0:6, 2:6 pralaimėjo septintuoju skirstytam suomiui Mikko Horsmai.

70 metų amžiaus grupėje į pusfinalį iškopė Algirdas Gailius. Jis ketvirtfinalyje 6:4, 7:6 (12-10) pranoko šeštąją šios amžiaus grupės pasaulio raketę lenką Romaną Mrozeką.

Kovą turnyre SEB arenoje pradėjo daugiau nei 200 žaidėjų iš 21-os šalies. Tarp dalyvių yra ir žaidėjų, patenkančių į pasaulio senjorų teniso geriausiųjų dešimtukus.

Nors šis ITF senjorų turnyras Lietuvos sostinėje rengiamas jau šeštą kartą, pirmąsyk jam suteikta pirma ITF kategorija. Tokio aukšto lygio senjorų varžybų mūsų šalyje dar nebuvo.

Turnyro „Vilnius Cup 2016“, kurį organizuoja bendrovė „Teniso pasaulis“, dalyviai rungtyniauja vyrų ir moterų asmeninėse bei dvejetų varžybose. Vyrai kovoja aštuoniose amžiaus grupėse (virš 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 metų), o moterys – penkiose (virš 35, 40, 45, 50, 55 metų).

Turnyre dalyvauja Baltarusijos, Belgijos, Estijos, Gruzijos, Ispanijos, Italijos, Izraelio, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Norvegijos, Prancūzijos, Rusijos, Serbijos, Suomijos, Švedijos, Ukrainos ir Vokietijos tenisininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)