Vos per pusę sezono net 17 įvarčių A lygos klubams atseikėjęs ir varžovų gynėjų ir vartininkų galvos sopuliu spėjęs tapti žalgirietis savo karjerą tęs saulėtame Alanijos mieste. Jis ketvirtadienį oficialiai prisijungė prie antroje pagal pajėgumą Turkijos lygoje rungtyniaujančio „Alanyaspor“ klubo.

Bosnis Semiras Kerla Lietuvos čempionams atstovavo nuo 2014-ų liepos, o per Vilniuje praleistą laiką buvo tapęs tvirtu starto sudėties žaidėju. Per 48 sužaistas rungtynes gynėjas pelnė 5 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Su Darvydu turėjome sutartį 2015 metų sezonui ir buvome arti jos pratęsimo šiems metams. Tačiau pastarosiomis dienomis Darvydas sulaukė fantastiško pasiūlymo iš Turkijos klubo ir priėmė sprendimą dar kartą išbandyti savo jėgas užsienyje. Džiaugiamės dėl Darvydo, kad jo žaidimas „Žalgiryje“ buvo pastebėtas ir linkime jam sėkmės Alanijoje. Lauksime jo sugrįžtant į „Žalgirį“.

Su Semiru atsisveikinome pasibaigus jo sutarčiai su mūsų klubu, o ir pats žaidėjas neslėpė ambicijų kilti aukštyn ir siekti naujų karjeros iššūkių. Sprendimą nepratęsti sutarties taip pat paskatino gynėjo gauta raudona kortelė praėjusių metų Čempionų lygos atrankos rungtynėse, dėl kurios jis negalėtų šiame turnyre dalyvauti šiemet“, - žaidėjų išvykimą komentavo klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Atsisveikindamas D. Šernas neslėpė savo džiaugsmo ir teigė visada prisiminsiantis ir klubą, ir jo aistruolius.

„Laiką, praleistą „Žalgiryje“, galima apibūdinti tik vienu žodžiu – fantastika. Esu patenkintas šiuo pusmečiu visomis prasmėmis. Jau seniai taip gerai jaučiausi, todėl tiesiog mėgavausi futbolu. Esu dėkingas visiems, kurie mane taip šiltai priėmė.

Vieninteliu karčiu prisiminimu liks Čempionų lyga. Su švedais kovojome kaip lygūs su lygiais, todėl tikėjomės toliau nueiti, negu pavyko. Tačiau vietos fronte laimėjome viską, ką galėjome, o aš pirmą kartą karjeroje tapau Lietuvos čempionu. Todėl esu labai laimingas“, - apie savo patirtį „Žalgiryje“ pasakojo D. Šernas.

Dabar jau buvęs žalgirietis teigė, kad sportininko gyvenimas – nenuspėjamas, o jo pasirinkimą karjerą tęsti užsienyje nulėmė vienas pagrindinis faktorius.

„Manau, kad kiekvienas žaidėjas visada nori žaisti aukštesniame lygyje, o Turkijos čempionatų lygis yra neabejotinas. Dar vis noriu tobulėti ir nestovėti vienoje vietoje. Visgi, jeigu tik klubas norės ir pakvies, man bus pats didžiausias malonumas savo karjerą baigti būtent „Žalgiryje“.

Noriu atskirai padėkoti komandos sirgaliams, nes visą laiką, kad ir kur keliavome, jaučiau jų palaikymą, nesvarbu, ar ekipai sekėsi, ar ne. „Žalgirio“ fanai yra geriausi ne tik Lietuvoje: jie stipriai lenkia ir Baltijos, ir daugelio kitų šalių sirgalius. Tariu labai didelį „Ačiū“ jiems“, - sakė puolėjas.

Po 17-os sužaistų rungtynių nauja D. Šerno ekipa užima šeštą vietą turnyro lentelėje, o nuo čempionato lyderių atsilieka vos trimis taškais. Tuo tarpu S. Kerla tapo laisvu agentu.

„Žalgiris“ dėkoja futbolininkams už jų neabejotiną indėlį į pasiektas pergales bei trofėjus ir linki sėkmės naujuose karjeros etapuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)