„Rinktinės tikslas dabar turi būti kitas – ne taškai. Mano užduotis yra padėti žaidėjams tapti geresniais – klubuose, treniruotėse, rinktinėje. Motyvuoti juos norėčiau savo išgyvenimais, parodyti, kiek tenka atsisakyti siekiant tikslo. Man labai svarbi pradinė kandidatų į rinktinę atranka. Tikiu, kad dabar jų mažai yra, bet visi įgūdžiai įgyjami. Nesvarbu, ar futbolininkas žaidžia antroje Lenkijos lygoje, ar Lietuvoje – mes patys turime būti savo sėkmės kalviais“, – dėstė E. Jankauskas.

40-metis vilnietis pripažino, kad šiuo metu Lietuvos nacionalinei ekipai sunku konkuruoti tarptautinėje arenoje, ir pirštu dūrė į šalies pirmenybes.

„Gaila, bet mūsų rinktinė visada bus žemiau už grandus. Kol šalyje neturėsime aukšto lygio čempionato, tol būsime atsilikę. Reikėtų iš savęs reikalauti daugiau nei iš kito. Svarbu ne tik rezultatas: yra skirtumas, kaip pralaimėti. Gali atsigulti ir nekovoti, gali iš aikštės išeiti kruvinas. Aš esu atsakau už tai, kaip rinktinės žaidėjai priims mano siunčiamą žinutę, ar jie neperdegs“, – samprotavo treneris.

E. Jankauskas taip pat pagarsino, ką norėtų matyti savo štabe. Tiesa, jis pats pripažįsta, kad susitarti gali pavykti ne su visais.

„Norėjau, kad vartininkų treneris būtų Gintaras Staučė, bet klubas (Varšuvos „Legia“ – DELFI) jo gali nenorėti išleisti. Savo asistentu matau Roką Garastą, kuris profesionaliai ir entuziastingai dirba su jaunimu, gerai išmano fizinį rengimą. Kitas asistentas – Igoris Morinas. Taip pat turėjau planų dėl Tomo Ražanausko. Be to, reikalingas žmogus, atsakingas už žaidimo vaizdo analizę, o komandos medikai turi likti tie patys“, – vardijo E. Jankauskas.

Debiutas naujame poste jo laukia birželio 6 dieną Lenkijoje. Tiksli rungtynių vieta bus patvirtinta vėliau.

Tiesa, neatmetama galimybė, jog rinktinė kontrolines rungtynes sužais ir kovo pabaigoje. LFF atstovų teigimu, šiuo metu tariamasi su keletos šalių futbolo rinktinėmis.

Primename, kad E. Jankausko kandidatūrą į rinktinės vairininko pareigas gruodį pasiūlė LFF trenerių taryba.

E. Jankauskas praeityje jau yra dirbęs Lietuvos rinktinėje portugalo Jose Couceiro asistentu. Tokias pačias pareigas praeityje jis ėjo Maskvos „Lokomotiv“ (Rusija) bei Edinburgo „Hearts“ (Škotija) klubuose. Vyriausiojo trenerio poste E. Jankauskas debiutavo 2014 metų pavasarį, stojęs vadovauti „Trakų“ futbolininkams. Nesulaukus sezono pabaigos klubas atsisveikino su specialistu, mat vadovai turėjo priekaištų dėl jo požiūrio į darbą.

Nuo to laiko buvęs San SebastianoReal Sociedad“, Lisabonos „Benfica“, „Porto“ ir dar vienuolikos klubų snaiperis darbovietės neturėjo ir atsidėjo aukščiausio lygio – UEFA PRO – trenerio licencijos kursams.

Per žaidėjo karjerą E. Jankauskas rinktinės marškinėlius vilkėjo 56 dvikovose ir pelnė 10 įvarčių. Tai – trečias rezultatas tarp visų laikų rezultatyviausių Lietuvos nacionalinės komandos futbolininkų. 1997, 1998, 2000, 2001 ir 2004 metais puolėjas buvo išrinktas geriausiu šalies žaidėju. Svarbiausius trofėjus tarptautinėje arenoje jis laimėjo atstovaudamas „Porto“, su kuriuo 2003-iaisiais iškėlė UEFA taurę, o po metų – ir UEFA Čempionų lygos apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)