Varžybas pradėjo jaunių merginų grupės čiuožėjos. Geriausiai iš Lietuvos atstovių trumpoje programoje sekėsi Elžbietai Kropai, kuri su 43,00 balais užima ketvirtą vietą.

Lietuvos sportininkę lenkia tik lydere tapusi Diana Nikitina iš Latvijos (50,75 balo), antrą vietą užimanti švedė Anastasia Schneider (48,88 balo) ir trečioje pozicijoje esanti rusė Jekaterina Kurakova (48,32 balo).

Šioje amžiaus grupėje startavo dar dvi lietuvės: Greta Morkytė (26,51 balo) užima 27-ą vietą, o Deimantė Kizalaitė (26,44 balo) yra 28-a tarp 34-ių dalyvių.

Pirmos varžybas baigė jaunučių grupės atstovės. Vienintelei šioje amžiaus grupėje startavusiai lietuvei Gretai Marijai Cugunovaitei kur kas geriau sekėsi laisva programa, kurioje ji su 41,04 balo užėmė vienuoliktą vietą. Galutinėje įskaitoje jaunoji Lietuvos čiuožėja su 61,19 balo iš devynioliktos pozicijas pakilo į septynioliktą ir aplenkė septynias varžoves.

Nugalėtoja tapo jau po trumpos programos lydere tapusi rusė Aleksandra Astafjeva (97,28 balo), aplenkusi prizininkėmis tapusias švedę Selmą Ihr (96,74 balo) ir baltarusę Lizavetą Chlipovską (78,06 balo).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją