Nors mūsiškiai po pirmo kėlinio pirmavo 9:6, antrąjį jie pradėjo itin nesėkmingai ir netrukus jau atsiliko 11:13, vėliau – 15:18. Visgi šeimininkai savo kovingumu paskutinėmis minutėmis pavijo varžovus (18:18) ir netgi turėjo progą išplėšti pergalę, nes teisė į lemiamą ataką priklausė būtent jiems, tačiau įveikti tankios slovakų gynybos nepavyko.


Lietuvius į priekį labiausiai traukė Rolandas Bernatonis, pelnęs 6, Skirmantas Plėta 4 ir Mindaugas Dumčius – 3 įvarčius. Po vieną taiklų metimą pridėjo Adenas Malašinskas, Benas Petreikis, Vaidotas Grosas, Povilas ir Gerdas Babarskai.

Varžovų gretose rezultatyviausi buvo lyderiais Urbanas Tomas ir Radoslavas Antlas, surinkę atitinkamai 7 ir 4 įvarčius.

Geriausiais abiejų rinktinių žaidėjais pripažinti vartininkai – Giedrius Morkūnas ir Richardas Stochlas.

Rungtynių eiga:

Labai nerezultatyvi rungtynių pradžia buvo palanki slovakams, kurie uždarė lietuvių puolimą ir 8 minutę pirmavo 3:0. Lietuvos rinktinė neblogai gynėsi, bet strigo puolimas. Daugiausiai prie to prisidėjo puikiai žaidęs varžovų vartininkas Richardas Stochlas. Galiausiai keliai prie varžovų vartų buvo atrasti, rezultatas netrukus pradėjo kisti lietuvių naudai. 15 min 5:3. Slovakai pradėjo strigti puolime, o lietuvių vartus puikiai saugojęs Giedrius Morkūnas užkamšydavo gynyboje atsiradusias spragas.

Ir toliau lietuviai didino savo pranašumą, bei likus 10 minučių iki kėlinio pabaigos buvo priekyje 7:3. Po beveik dvidešimties minučių tylos slovakai pelnė savo įvartį – 7:4. Kėlinys pasibaigė rezultatyviomis abiejų ekipų atakomis, o po 30 minučių švieslentėje degė skaičiai 9:6.
Antrą kėlinį puikai pradėję slovakai jau 10 minutę pirmavo 12:11. Vėliau savo persvarą padidino iki trijų – 18:15. Po šio epizodo lietuviai sustiprino gynybą ir varžovai įvarčių nebepelnė. Lietuvos rinktinė likus 2 minutėms išlygino rezultatą 18:18. Rungtynių pabaigoje emocijos pasiekė maksimumą.

Abi ekipos apsikeitė nerezultatyviais išpuoliais ir likus pusei minutės lietuviai pradėjo paskutinę rungtynių ataką. Lietuvių išpuolio metu iš sunkios situacijos vartus atakavęs Mindaugas Dumčius nepramušė varžovų gynybos ir ekipos pasidalino po tašką.

Po rungtynių rinktinės treneris Artūras Juškėnas apgailestavo, kad nepavyko pasiekti pergalės. Jo nuomone, lėtos ir nerezultatyvios rungtynės buvo palankesnės slovakams. Be to, rinktinės žaidėjus kamuoja traukos, kurios neleidžia visų rankininkų išnaudoti 100 proc. Vis tik prieš artėjančią šeštadienio dvikovą išvykoje su tuo pačiu varžovu, treneris teigė, kad pagreitinus tempą ir šiek tiek sėkmingiau sužaidus, galima išsivežti iš Slovakijos pergalę.

Po ilgokos priverstinės pertraukos į rinktinę grįžęs Adenas Malašinskas taip pat apgailestavo dėl lygiųjų, bet tiki, kad iki kitų rungtynių pavyks pagerinti individualų žaidimą, dėl kurio buvo daromos klaidos. Jis akcentavo netikslius perdavimus.

Primename, kad prieš tai lietuviai 30:26 nugalėjo Kosovą ir sužaidė lygiosiomis 27:27 su Bosnija ir Hercegovina.

Turnyro lentelė:

1.Bosnija ir Hercegovina321089:815
2.Lietuva312075:714
3.Slovakija311181:673
4.Kosovas300375:1010

Likusių Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis:

Sausio 9 d. Slovakija – Lietuva (Hlodovecas);

sausio 13 d. Lietuva – Kosovas (Kauno sporto halė);

sausio 17 d. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva (Tuzla).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)