Per artimiausias dvi savaites Lietuvos rinktinė sužais ketverias rungtynes, po kurių paaiškės galutinė vieta grupėje. Į tolimesnį etapą pateks tik grupės nugalėtojai. Su vienais iš konkurentų dėl aukščiausios pozicijos, slovakais, lietuviai ketvirtadienį kausis Kaune, o šeštadienį išvykoje. Du Lietuvos rinktinės „sunkiasvoriai“, Gintaras Cibulskis ir kapitonas Vaidotas Grosas, pasidalino savo mintimis apie artėjančias rungtynes ir teigė, kad varžovas nors ir stiprus, bet įveikiamas.
Laukia įtempta kova

Abu rinktinės nariai pagarbiai atsiliepia apie slovakus, bet čia pat pastebi, kad varžovas įveikiamas – laukia lygių varžovų dvikova. „Kiek stebėjom jų rungtynes su bosniais, manau, laukia ne ką mažiau įtemptos rungtynės. Pajėgus varžovas, mūsų lygio. Viskas priklausys nuo to, kaip greitai spėsime atrasti ir žaisti savo žaidimą, išpildyti smulkmenas“, – būsimų rungtynių svarbiausius aspektus vardina komandos kapitonas V. Grosas.

G. Cibulskis išskyrė ir keletą aspektų, kurie rytdienos rungtynėse turėtų būti labai ryškūs. Jo nuomone, laukia „kieta“ kova tarp dviejų, mažai vieną kitą pažįstančių ekipų. „Nesame žaidę su slovakais jau seniai. Buvo draugiškos varžybos prieš porą metų, bet ten buvo kitos abiejų ekipų sudėtys. Varžovas ne iš lengvųjų, bet ir ne iš sunkiųjų. Tikiuosi grubaus žaidimo, fiziškai tvirto. Neatrodo, kad jie techniškesni už mus, bet sudėti galingai“, – ateinančias rungtynes prognozuoja G. Cibulskis.

Čia pat pašnekovas priduria, kad laukia įtemptos ir įdomios rungtynės, kurios turėtų patikti žiūrovams. „Kova tikrai bus, „užsivedę“ 200 proc. ir esam pasirengę. Kova bus graži ir įnirtinga. Tikrai nebus į vieną pusę, rungtynės vyks taškas į tašką, o viskas spręsis rungtynių pabaigoje. Tikiuosi ateis žiūrovai palaikyti, juolab Kaunas yra rankinio miestas. Jų turi būti kai rinktinė žaidžia namuose“, – gero palaikymo svarbiose rungtynėse tikisi G. Cibulskis.

Produktyvus pasiruošimo ciklas

Lemiamoms kovoms Lietuvos rinktinė pradėjo ruoštis prieš šventes. Sužaistos dvejos draugiškos rungtynės Kaune su Egipto rinktine bei dalyvauta tarptautiniame turnyre Lenkijoje. Nemažai prakaito išlieta ir sporto salėje.

Sunkiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas G. Cibulskis pasidžiaugė, kad šį kartą, bemaž, pasiruošta idealiai.

„Visada laiko dažniausiai trūksta, bet šį kartą užtektinai. Turėjome du turnyrus prieš naujuosius metus Kaune ir Lenkijoje. Po naujųjų metų labai stipriai kibom į darbus, ruošėmės labai atsakingai, daug teorijos, daug video analizių, fiziškai irgi ruošėmės. Nieko netrūko. Sąlygos geros. Trenerių didelis darbas, tiek ruošiant video analizę, tiek ruošiant taktiškai. Matysim, kaip bus rytoj“, – dvikovos užtikrintai laukia G. Cibulskis.

V. Grosas pritarė komandos draugui, kad laiko pasiruošti tikrai pakako. Taip pat tai buvo puiki proga prisiminti žaidimo rinktinėje niuansus žaidėjams, kurie buvo priverstinai ją laikinai palikę dėl traumų.

„Mūsų žaidimo braižas nesikeičia jau ilgą laiką, turime keletą grįžusių po traumų žaidėjų, su jais būsim pajėgesni. Pasiruošę atiduoti visas jėgas, kad pasiektumėm pergalę namuose ir laimėtumėm atsakomosiose rungtynėse“, – optimistiškai dvikovos laukia komandos kapitonas.

Kitose grupės rungtynėse trečiadienį vakare bosniai išvykoje įveikė Kosovo rinktinę 33:29.

Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis:

Sausio 7 d. Lietuva – Slovakija

Sausio 9 d. Slovakija – Lietuva

Sausio 13 d. Lietuva – Kosovas

Sausio 17 d. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)