„Visada malonu po ilgesnio laiko sugrįžti į treniruotes ir pamatyti futbolo pasiilgusius žaidėjus. Pirma diena ir pirma savaitė visada būna lengva ir linksma, per ją visada džiaugiamės matydami vieni kitus.

Pasiruošimo etapą pradėsime lengvai, nes dar turime įvesti žaidėjus į treniruočių ritmą. Vėliau didinsime intensyvumą, kad prieš sezono pradžią pasiektume rungtynių ritmą. Čia nieko naujo nesugalvosime, turime savo metodus ir stengsimės jais remtis“, - pasakojo pirmąją treniruotę šiemet prižiūrėjęs vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas.

Prie komandos prisijungęs naujokas Saulius Mikoliūnas ne tik susipažino su būsimais ekipos draugais, bet ir kartu su jais plušo treniruočių aikštėje.

„Pirmojoje treniruotėje šiek tiek prasimankštinome, pajudėjome. Taip pat nemažai dirbome su kamuoliu, stengiamės kuo anksčiau prie jo priprasti. Tai buvo pirmieji perdavimai ir plaučių pravėdinimas“, - pirmaisiais įspūdžiais dalinosi saugas.

Žalgirietis pasakojo, kad atostogas paskyrė tik poilsiui, tačiau ir jo metu nepamiršdavo šiek tiek pajudėti: „Visgi intensyvaus darbo vengiau. Sezonui ruošiuosi kartu su komanda, pagal trenerių iš anksto paruoštą planą. Dabar svarbiausia iki sezono pradžios įgauti gerą sportinę formą.“

Tiek S. Mikoliūno, tiek Lino Klimavičiaus prisijungimu prie žalgiriečių džiaugėsi ir V. Dambrauskas, kurio manymu šie žaidėjai turėtų itin sustiprinti ekipą. Treneris taip pat džiaugėsi, kad kaip ir praėjusiais metais, pasiruošimą sezonui kartu su komanda pradėjo ir jaunimo ekipos nariai.

„Malonu dėl to, kad turime nemažą pasirinkimą iš jaunų žaidėjų. Jie dirba labai noriai ir jau praėjusiais metais beldėsi į komandos duris. Tikiuosi, kad artėjančiame sezone jie ne tik belsis, bet ir kojomis atidarys duris į pirmąją komandą“, - vylėsi strategas.

Treniruočių ciklą šiemet pagyvins draugiškos rungtynės, kurias galės stebėti ir „Žalgirio“ sirgaliai. Pirmąsias jų žalgiriečiai žais jau mažiau nei po dviejų savaičių su Lenkijos aukščiausios lygos „Jagiellonia“ klubu.

„Manau, kad draugiškos rungtynės mums turės daug naudos: turėsime progą sustiprinti komandinį ryšį, pamatysime futbolininkų pasiruošimo lygį, jų geriausias savybes. Kontrolinių rungtynių metu neturėsime tikslo sužaisti kuo geriau, o ir patys draugiški mačai nė iš tolo nebus panašūs į turnyrines rungtynes.

Mūsų tikslas bus kuo geriau pasiruošti oficialioms rungtynėms, kad galėtume sėkmingai įvykdyti klubo iškeltas užduotis. Aišku, kontrolinėse rungtynėse bus įdomu sužaisti su naujomis komandomis ir taip pasitikrinti savo pajėgumą“, - sakė V. Dambrauskas.

Pasiruošimo naujajam sezonui metu žalgiriečiai taip pat susitiks su trimis Latvijos klubais – čempione „Liepaja“, „Spartaks“ ir „Jelgava“, taip pat Lenkijos „Wigry“ ekipa, Baltarusijos FK „Minsk“ komanda ir Estijos čempione Talino „Flora“.

Pasiruošimą sezonui pradėjusių futbolininkų sąrašas:

Vartininkai
Armantas Vitkauskas
Saulius Klevinskas
Karolis Čirba
Gynėjai
Egidijus Vaitkūnas
Donovanas Slijngardas
Dominykas Barauskas
Aldas Korsakas
Georgas Freidgeimas
Linas Klimavicius
Lukas Valvonis
Saugai
Jurijus Kendyšas
Linas Pilibaitis
Mantas Kuklys
Tautvydas Eliošius
Elivelto Ribeiro Dantas
Lukas Vaičiūnas
Danielis Romanovskis
Vytautas Lukša
Jorge‘as Chula
Saulius Mikoliūnas
Justas Lasickas
Puolėjai
Darvydas Šernas
Darius Kazubovičius
Edvinas Baniulis
Julius Momkus
Karolis Uzėla
Lucasas Gaucho