“Iš 80 kandidatų atrinkome 41 stipriausią lengvaatletį. Šie sportininkai gins Lietuvos vardą Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate, kuris vyks liepos 21-24 dienomis Kaune. Nors medalius prognozuoti dar anksti, tačiau net keturiolika komandos narių jau yra įvykdę aukštus Europinius normatyvus ”,- sakė V.Mikalauskas

Vyriausiasis Lietuvos komandos treneris pripažino, jog į Kaune vyksiantį čempionatą susirinks stipriausi senojo žemyno sportininkai amžiaus grupėje iki 20 metų, tačiau sakė, kad mūsų šalies komanda varžovams nenusileis: “mūsų sprinterė Lina Grinčikaitė šiuo metu yra trečia Europoje. 100m distanciją, Taline vykusiame Europos antros lygos čempionate, ji nubėgo per 11,59s. Tai jos asmeninis rekordas ir penktas rezultatas per visą Lietuvos lengvosios atletikos istoriją.

Jos komandos draugas, vilnietis Artūras Kulnis itin sunkioje 400m barjerinio bėgimo distancijoje Taline tapo čempionu ir jo rezultatas yra penktas Europoje (51,64s). Todėl tikimės, kad Lietuvos komanda Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate be medalių tikrai neliks.”

Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate Kaune dalyvaus 1100 sportininkų iš 44 valstybių Šiuo metu savo komandos pilną sudėtį pristatė tik Lietuvos ir Vokietijos komandos. Galutines komandų sudėtis visos čempionate dalyvausiančios komandos privalo pristatyti likus 10 dienų iki čempionato t.y. iki liepos 14 dienos.

“Lietuvos sportininkai, startuosiantys Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate, pajėgumu nenusileidžia savo varžovams. Nors esam varžybų šeimininkai ir galim kiekvienoje rungtyje turėti po sportininką, turiu pasidžiaugti, kad toks gausus jaunųjų atletų būrys, net 14, jau yra įvykdę aukštus europinius normatyvus”,- sakė Lietuvos lengvosios atletikos suaugusiųjų rinktinės treneris Aleksas Stanislovaitis.

Lietuvos sportininkai startuos 41 iš 48 Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionato rungčių.

“Kadangi neturime stiprių sportininkų vyrų 10km sportinio ėjimo rungtyje, 5000m, dešimtkovės ir karties rungtyse, bei merginų 3000m kliūtinio bėgimo, 400m barjerinio bėgimo ir septinkovės rungtyse, tai jų čempionate ir nebus. Nenorėjome, kad dalyvautų silpni sportininkai ir vilktųsi iš paskos kitiems, tad jų, nors ir galėtų būti – nebus”,- sakė V.Mikalauskas.

Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatas vyks atnaujintame S.Dariaus ir S.Girėno stadione, Kaune. Sporto bazės atnaujinimui vyriausybė skyrė 6,6 mln. litų. Buvo patiesta nauja centrinio stadiono danga, suremontuotos patalpos po tribūnomis, pastatyta moderni švieslentė įrengtos dvi naujos, tolimųjų metimų ir šuolių bei bėgimo, apšilimo aikštelės.

“Mane džiugina visi jau atlikti darbai. Tačiau ypač džiaugiuosi dėl naujos tolimų metimų apšilimo aikštelės, kuri buvo įrengta Ąžuolyno parke. Nusausinom ten buvusią pelkę ir dabar miestas turi nuostabią aikštelę, kuria galės naudotis ne tik lengvaatlečiai, bet ir kiti sportininkai bei visi miestiečiai pasibaigus čempionatui. Manau, tai puiki dovana Kaunui”,- sakė Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionato direktorius Virginijus Daukšys.

“Man teko nemažai keliauti po Europą ir dalyvauti aukščiausio masto varžybose, tačiau tokios sporto bazės, kokią mes dabar turime Lietuvoje, neteko matyti. Esu tikras, kad po Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionato, sulauksime pasiūlymų rengti ir suaugusiųjų čempionatus.”, - sakė A.Stanislovaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją