Ciuricho viešbutyje suimti septyni FIFA atstovai (gegužė)

Daugybę metų sklandžiusios kalbos apie nešvarius organizacijos darbelius pagaliau pasitvirtino. Į teisėsaugos akiratį papuolę pinigų plovimu ir reketu apkaltinti žmonės buvo pirmieji FIFA organizacijos apsivalymo žingsniai, vėliau savo eilės sulaukė ir skandalingasis Seppas Blatteris bei Mišelis Platini, diskvalifikuoti aštuoneriems metams.

Istorinis „Barcelona“ treble (birželis)

Į nesulaikomą MSN trejetą susibūrę Lionelis Messi, Neymaras ir Luisas Suarezas džiugino sirgalius pasiektais rezultatais – triumfu „La Liga“ čempionate, UEFA Čempionų lygoje bei Karaliaus taurėje. Rezultatyvumo rekordą sumušusi Katalonijos komanda metų pabaigoje trofėjų sąrašą dar labiau papildė.

Cristiano Ronaldo tapo rezultatyviausiu visų laikų „Real“ žaidėju (spalis)

Be komandinių trofėjų likęs portugalas gali pasiguosti tuo, kad sublizgėjo individualiais pasirodymais ir pelnytais įvarčiais. Pažėręs eilinę porciją taiklių smūgių jis aplenkė klubo legendą Raulį (323) ir pelnytai gali būti vadinamas geriausiu visų laikų „Real“ futbolininku.

Jamie Vardy įsirašė į „Premier“ lygos rekordų knygas (lapkritis)

Kas galėjo prognozuoti, kad prieš metus lentelės dugne buvusi „Leicester City“ užkops į turnyro viršūnę, o jos puolėjas J. Vardy taps viena didžiausių futbolo sensacijų? Įsižaidęs 28-metis sugebėjo pagerinti ir Ruudo van Nistelrooy'aus pasiekimą – pelnė įvarčius 11-oje „Premier“ lygos rungtynių iš eilės.

Jose Mourinho atleidimas iš „Chelsea“ trenerio posto (gruodis)

Prieš pusmetį jis dar maudėsi šampano pursluose, tačiau gruodį tapo bedarbiu. Štai kaip kardinaliai pasisuko garsaus portugalo karjera. Dėl prastų rezultatų trenerio neišgelbėjo nei praeities nuopelnai, nei ilgalaikis kontraktas.

Čilės rinktinės triumfas „Copa America“ turnyre (liepa)

Po 99 metų laukimo išmušė lemtinga valanda. Laimėta 11 metrų baudinių serija (4:1) prieš Argentiną ir iškovotas trofėjus savų žiūrovų akivaizdoje. Puikiai žaidę čiliečiai to nusipelnė.

Legendinio vartininko Rogerio Ceni pasitraukimas iš profesionalaus futbolo (gruodis)

Neabejotinai istorinė figūra Brazilijos futbole. 2002 m. pasaulio čempionas bei iškovojęs 18 titulų su „Sao Paulo“ ekipa, 42-ejų metų futbolininkas išsiskyrė ne tik užtikrintu žaidimu vartuose, tačiau ir pelnytais įvarčiais – per 1200 rungtynių tiesioginius oponentus nuginklavo 131 kartą.

„Tottenham“ į „Chelsea“ vartus įspyrė 5 įvarčius (5:3, sausio 1 d.)

Tuomet dar sunkiai įveikiama „mėlynųjų“ ekipa patyrė košmarą amžinų varžovų stadione, kai praleido net penkis įvarčius. Po kelių mėnesių „Chelsea“ pasidabino nugalėtojų karūna.

Lionelio Messi šedevras prieš „Athletic“ (gegužė)

Puikią formą demonstravęs argentinietis Karaliaus taurės finale parodė savo individualius sugebėjimus ir be žado paliko tiek varžovus, tiek futbolo gerbėjus visame pasaulyje.

Paskutinės Andrea Pirlo rungtynės „Juventus“ gretose ir nesėkmė prieš „Barcelona“ (birželis)

Italijos futbolo legenda turėjo galimybę pergalingai atsisveikinti su Turino klubu, tačiau UEFA Čempionų lygos finale katalonai buvo tiesiog per stiprūs. Ašarų nesulaikęs 36-erių metų saugas vėliau įsiamžino su panašaus amžiaus varžovu Xavi – tai puiki pasibaigusios kūrybingų žaidėjų eros akimirka.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)