Trečiadienį lietuviai mače dėl trečios vietos 32:28 (13:14) nugalėjo pergalės džiaugsmo nepatyrusius bei autsaiderių pozicijoje likusius Liuksemburgo rankininkus.

Po rungtynių pakalbintas Lietuvos rinktinės treneris Artūras Juškėnas nerimavo, kad šio turnyro pasekmės gali būti skaudžios, kadangi traumas patyrė net keli pagrindinės rinktinės žaidėjai.

„Patikrinome rezervą, kurį norėjome patikrinti. Tik apmaudu, kad negalėjome surinkti artimesnės sudėties, kuri kovos rungtynėse su slovakais. Tačiau pamatėme, ko yra verta rinktinės pamaina. Dabar pagrindinė užduotis yra atsirinkti ir išsiaiškinti, ko jaunimas tikisi, kokie jų planai ateityje, ar sieja karjerą su profesionaliu rankiniu. Čia ta mažiau rūpesčių kelianti pusė, o kita – žaidėjų traumos. Blogai, kad turėjome mažai žaidėjų turnyre. Daugelis jų nebuvo pasiruošę žaisti trejas rungtynes iš eilės, todėl privalėjome leisti į aikštę ir tuos žaidėjus, kuriems buvo nereikalinga tiek daug žaisti. Todėl neišvengėme traumų. Deja, bet traumą patyrė Gerdas Babarskas ir Valdas Drabavičius, nežinome, kokio rimtumo jų traumos.

Šiandien taupydami Karolį Stropų išleidome jį į aikštę tik kelioms minutėms, tačiau per tas kelias minutes gavo traumą ir jis. Turnyre buvo ir blogų, ir gerų dalykų. Tačiau tai tik parodo, kad nesame pasiruošę žaisti trejų rungtynių iš eilės, o rotuoti sudėties negalime. Jei pasitvirtins, kad žaidėjų traumos rimtos, tai reiškia, kad turnyras buvo neigiamas. Jeigu viskas bus gerai, tuomet teks pasidžiaugti, kad turime jaunimo, artimiausiu metu galėsiančio papildyti pagrindinę rinktinės sudėtį“, - savo mintis išdėstė A. Juškėnas.

Turnyro nugalėtojas trečiadienį paaiškės mače tarp Lenkijos bei Vengrijos rezervinių rinktinių.

Lietuviai šeimininkams pralaimėjo 21:25, o vengrams nusileido 26:27.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Lenkija (B) 2 2 0 0 57:48 4
2. Vengrija (B) 2 2 0 0 60:53 4
3. Lietuva 3 1 0 2 79:80 2
4. Liuksemburgas 3 0 0 3 82:97 0

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)