„Tikriausiai niekas nepaprieštaraus - neturime kuo pasidžiaugti Lietuvos futbole. Nors turime talentų, tačiau Lietuvos futbolas metai iš metų ritasi žemyn. Tad siūlyčiau LFF liautis užsiėminėjus intrigomis, apsivalyti nuo neskaidrumo, kurio šešėlis velkasi paskui šalies futbolo atstovus, ir pagaliau imtis galvoti apie šios sporto šakos gaivinimą. Nes dabartinė situacija primena priešmirtines konvulsijas“, - sako europarlamentaras.

A. Guoga, daug metų remiantis Lietuvos krepšinį, teigia, kad nei su Lietuvos futbolu, nei su federacija, nei su jos veiklos viešu vertinimu neturi nieko bendro.

„Lietuvoje yra daugybė žmonių, kurie iš tiesų myli futbolą. Vardan jų linkiu LFF visų pirma viduje susitvarkyti. Jeigu futbolo atstovai nori pasisakyti apie mano veiklą – išstokite su konkrečiais faktais atsakingoms institucijoms, o ne jus pačius žeminančiais viešais pamąstymais. Geriausia dabar“, - sako A. Guoga.

A. Guoga yra žinomas, kaip šalies sporto, o ypač krepšinio mecenatas. 2010-2012 metų Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vadovas, 2011-2015 metų Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas, Lietuvos olimpinis atašė 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse. Nuo 2014 metų A. Guoga - Lietuvos irklavimo federacijos viceprezidentas.

2015-ais už nuopelnus šalies sportui Lietuvos sporto universitetas (LSU) A. Guogai suteikė garbės daktaro vardą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)