Tai paaiškėjo po trečiadienį vykusių atsakomųjų finalo rungtynių, kuriose Bogotos futbolininkai tik po baudinių serijos 3:1 įveikė „CS Huracan“ (Argentina) vienuolikę.

Pagrindinis rungtynių laikas, kaip ir pirmasis susitikimas Argentinoje baigėsi be įvarčių – 0:0, o per pratęsimą komandos taip pat nepasižymėjo.

Tai trečias kartas nuo 2002 metų vykstančio turnyro istorijoje, kai „Copa Sudamericana“ taurės laimėtojas paaiškėjo po baudinių serijos ir pirmą kartą abu finalo susitikimai baigėsi be įvarčių.

Abu klubai „Copa Sudamericana“ futbolo taurės turnyro finale žaidė pirmą kartą. Tačiau, jei Bogotos „Independiente Santa Fe“ komanda tapo tik antra vienuolike iš Kolumbijos nukeliavusia iki šio turnyro finalo, tai Buenos Airių „CS Huracan“ ekipa tapo jau devinta iš Argentinos, žaidusia šio turnyro lemiamą mačą.

Kas pirmuoju bandymu pavyko „Independiente Santa Fe“ futbolininkams, tas nepavyko Medeljino „Atletico Nacional“ (Kolumbija) vienuolikei, kuri abu savo finalus – 2002 ir 2014 metais – pralaimėjo.

Argentinos klubai „Copa Sudamericana“ taure džiaugėsi net septynis kartus, o paskutinį sykį pernai, kai Buenos Airių „River Plate“ komanda finale 1:1 ir 2:0 nugalėjo Medeljino „Atletico Nacional“ (Kolumbija) vienuolikę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)