Viena iš pasirodysiančių kovos menų federacijų – Lietuvos bušido federacija (LBF), jau 16 metų organizuojanti didžiausius turnyrus Lietuvoje.

LBF prezidentas Donatas Simanaitis apžvelgė besibaigiančius 2015-us metus.

- Kokie buvo 2015–i Lietuvos bušido federacijai?

- Džiaugiamės, kad LBF veikla nuosekliai plečiasi, šiandien skaičiuojame transliacijas į 122 pasaulio šalis, tarp kurių esame matomi ir žinomi net kovos menų mekose - JAV, Japonijoje ir Brazilijoje. LBF dėka Lietuva yra įvardijama tarp šešių stipriausių šalių kovos menuose šalia JAV, Japonijos, Brazilijos, Olandijos ir Rusijos. Turnyrus rengiame ne tik Lietuvoje, tad džiaugiamės galėdami sudaryti sąlygas Lietuvos kovotojams pasirodyti ir kitose šalyse. Du tradiciniai bušido turnyrai Lietuvoje kasmet sukviečia daugiau nei 9000 fanų stebėti turnyro gyvai. Džiaugiamės pavykusiu rudens turnyru ir su nekantrumu laukiame kovo 19 d. – pavasario bušido turnyro.

- Lietuvos kovos menu festivalyje bus apdovanojami labiausiai nusipelnę sportininkai. Galbūt dar iki renginio galėtumėte įvardinti labiausiai pasižymėjusius sportininkus ir pretendentus šiam apdovanojimui?

- Šiais metais Lietuvos bušido kovotojams pavyko iškovoti nemažai pergalių, tad be abejonės prie stipriausiųjų galime priskirti Sergejų Maslobojevą, Tadą Jonkų, Julių Mocką, Tomą Pakutinską, Henriką Vikšraitį, Igorį Osininą, Karolį Liukaitį, Teodorą Aukštuolį, Mindaugą Verzbicką ir Valdemarą Kuldą.

- Kuris sportininkas padarė didžiausią pažangą šiais metais?

- Be abejonės šiemet labiausiai pasižymėjo Julius Mocka.

- Vienas iš apdovanojimų gruodžio 10 d. bus skiriamas ir geriausio trenerio nominacijai. Kuriuos trenerius laikytumėte bušido federacijos pretendentais?

- Išskirčiau šiuos: Andrių Šipailą, Valentiną Golubovskį, Marių Misiūną, Dainių Daukšą, Vadimą Chromychą, Ilgarą Gruzinską, Zenoną Budraitį, Žydrūną Jasiūną ir Tomą Putinauską. Džiugu, kad gerų trenerių yra ne tik sostinėje. Džiaugiuosi, kad tokioje mažoje šalyje turime kiekvienai svorio kategorijai net po kelis tikrai gerus sportininkus. Tai pirmiausia, labai gerų trenerių nuopelnas.

- Kas jūsų akimis yra naujos kylančios bušido žvaigždės – perspektyviausi jaunieji kovotojai?

- Dėl trijų bušido kovotojų nenustebinsiu: Martynas Jasiūnas bei broliai Herkus ir Nauris Lukošiūnai, kuriuos galime išvysti jau didžiajame bušido ringe. Tačiau norėčiau išskirti ir paminėti dvi, mano nuomone, kylančias naujas žvaigždes: šešiolikmetį Mantą Kandratavičių ir vos pilnametystės sulaukusį Mindaugą Narauką. Jei šie sportininkai nesustos tobulėti, tikiu, kad gali greitai tapti naujomis žvaigždėmis.

- Kovos menų festivalis ne paskutinis didelis renginys bušido federacijai šiemet?

- Tikrai ne. Mūsų dar laukia „KOK WORLD GP“ turnyras Moldovoje, ten vykstame su bušido kovotoju V. Kulda. O Naujuosius metus Lietuvos bušido federacija sutiks „Saitama Super“ arenoje, Tokijuje (Japonija). Pagrindinėse kovose grumsis bušido kovotojas Teodoras Aukštuolis. Tikimės pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)