Pasvalyje šeimininkai „Kurana – SM“ rankininkai iškovojo pirmąją pergalę šiame sezone. Jie nugalėjo Varėnos „Ūlos“ ekipą rezultatu 27:26 (12:12).

Nors rungtynių pradžioje iniciatyvą savo rankose turėjo „Ūlos“ rankininkai, kurie dar pirmojo kėlinio viduryje turėjo 4 įvarčių pranašumą, tačiau į rūbines komandos išėjo esant lygiam rezultatui 12:12.

Antrajame kėlinyje tęsėsi perspektyviausių abiejų ekipų rankininkų šou. Galiausiai, sėkmingo Luko Vanago žaidimo dėka pasvaliečiai iškovojo pirmąją pergalę. L. Vanagas ekipai pelnė 9 įvarčius, „Ūlos“ gretose nesulaikomas buvo kitas jaunasis talentas Deivas Eidukonis, kurio sąskaitoje net 13 įvarčių.

Pakalbintas rezultatyviausias Pasvalio ekipos žaidėjas L. Vanagas, nulėmęs rungtynių baigtį, džiaugėsi pirmąja iškovota ekipos pergale: „Įspūdžiai labai geri, pagaliau iškovojome pirmąją pergalę, tikimės, kad ši pergalė mus, kaip komandą, dar labiau suvienys būsimoms kovoms ir pergalėms, kurių mums labai reikia šiame sezone.“

Kitose rungtynėse Alytuje vietos „Almeida-Stronglasas“ nugalėjo Panevėžio HC „Grifas–Sporto gimnazija–KKSC“ komandą rezultatu 31:18 (14:7). Rezultatyviausiai dzūkų gretose žaidė atakų lyderis Gintautas Adamkevičius, pelnęs 7 įvarčius, o Žygimantas Micevičius pridėjo 6. Panevėžio rankininkams daugiausia įvarčių pelnė Gytis Šmantauskas, kurio sąskaitoje 7 įvarčiai.

Vilniuje HC „Vilnius“ ekipai teko smarkiai paprakaituoti, kad iškovotų pergalę prieš turnyro lentelės dugne esančius Utenos rankininkus. Šeimininkai šventė pergalę rezultatu 33:31 (18:15). Vilniečių gretose rezultatyviausiai žaidė Marius Panavas, kurio sąskaitoje 7 įvarčiai. Po 6 pridėjo Petras Raupėnas ir Andrius Kliorė. Uteniškių komandoje 8 įvarčius pelnė Karolis Antanavičius, po 7 pridėjo Arūnas Urbonas ir Tomas Čiužas.

Po rungtynių HC „Vilnius“ žaidėjas Tadas Padolskis teigė, jog toks ekipos žaidimas netenkino visos komandos: „Šiose rungtynėse tenkina tik du taškai, daugiau niekas. Jautėsi atsipalaidavimas, nebuvo nusiteikimo, dėl to, manau, sunkiai laimėjome tik dviejų įvarčių skirtumu. Manau, jog šiose rungtynėse nesigynėme taip, kaip mes galime gintis.“

Sostinėje buvo žaidžiamos ir dar vienos rungtynės, kuriose VHC „Šviesa“ nusileido Klaipėdos „Dragūnui“ rezultatu 26:29 (9:16). Vilniečių gretose 8 įvarčius pelnė rezultatyviausias lygos žaidėjas Valdas Drabavičius. „Dragūnui“ 10 įvarčių pelnė Igoris Kopišinskis.

Pakalbintas vilniečių ekipos vartininkas Justinas Biekša teigė, jog nors ir pralaimėjo rungtynes, tačiau šiandien vilniečiai buvo tikra komanda: „Pirmąjį kėlinį vertinu labai blogai – daug klaidų, daug prarastų kamuolių. Nesiklijavo žaidimas. Antras kėlinys buvo žymiai geresnis. Prieš rungtynes akcentavome, kad reikia sustabdyti greitą varžovo puolimą ir patiems užpulti. Didžiausias šiandien minusas, kad neapsigynėme nuo vieno žmogaus, t. y. Mindaugo Dumčiaus, kuris ėjo kiauriai per mūsų gynybą ir buvo nesustabdomas. Didžiausias pliusas šiandien, kad kovojome iki pabaigos. Pamatėme, nors ir nesiseka, bet galim kovoti, nepasiduoti, galime išlipti iš duobės. Šiandien buvome komanda, visi žaidėme, visi kovojome ir stengėmės“.

Tuo tarpu „Dragūno“ vartininkas Aistis Pažemeckas ekipos iškovotus du taškus skyrė traumuotiems komandos draugams: „Pirmasis kėlinys buvo tikrai neblogas, o antrame kėlinyje pasidavėme emocinei kovai, greitam bėgimui, dėl to ir padarėme daug klaidų. Visi minusai šiandien prasidėjo antrame kėlinyje, kai atsipalaidavome, negrįžome į gynybą, aš pats atmušiau mažiau metimų antroje rungtynių pusėje ir taip viskas susidėjo. Pirmame kėlinyje gerai pradėjome, gerai startavome, susikrovėme persvarą ir buvo lengviau žaisti. Prieš rungtynes kalbėjome, kad turime įvykdyti viską, ką tarėmės – paruošti metimai, išpildytos progos, kurias susikuriame. Šios dienos pergalę skiriame savo traumuotiems komandos draugams – Lukui Juriui, Karoliui Bliuvui, Mindaugui Meškauskui“.

Pasibaigus aštuntam lygos turui lyderių pozicijas užima Alytaus „Almeida-Stronglasas“ ir Klaipėdos „Dragūnas“, kurių sąskaitose po 14 taškų.

Pratęstas moterų čempionatas

Po dviejų savaičių pertraukos atnaujintos Lietuvos moterų rankinio lygos kovos. Lietuvos čempionės Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“ susitiko su Šiaulių SM „Dubysa-Salve“ kolektyvu, o Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ susigrūmė su Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ ekipa.

Abiejose dvikovose sėkmė lydėjo favorites – Kauno ir Vilniaus komandas. Žalgirietės nurungė SM „Dubysa-Salve“ ekipą santykiu 47:28(27:9) , o sostinės atstovės nugalėjo uostamiesčio rankininkes rezultatu 39:32(21:12).

Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“ komandoje rezultatyviai žaidė Simona Kazlauskaitė, pelniusi 9 įvarčius, o taip pat Dovilė Ilčiukaitė ir Viltė Lubytė (po 6 įv.),Gabrielė Vaičiūtė (5 įv.), Klaudija Šidlauskytė, Inesa Verbovik ir Greta Burkaitė (po 4 įv.), Daiva Drevinskienė (3 įv.), Austėja Narauskaitė (2 įv.), Neringa Palionytė ir Rita Oksaitė (po 1 įv.).

Šiaulių SM „Dubysa-Salve“ ekipoje taikliai rungtyniavo Ramunė Poškutė (11 įv.), Urtė Mockevičiūtė (7 įv.), Goda Tuomaitė (3 įv.), Deimantė Pupšytė ir Gabrielė Dorošenkaitė (po 2 įv.), Vaida Repečkienė, Deimantė Laurinavičiūtė ir Monika Marcinkevičiūtė (po 1 įv.).

Vilniečių kolektyve pasižymėjo Rasa Mikalonytė (10 įv.), Indrė Norvilytė (6 įv.), Rita Repečkaitė, Viktorija Nadzeikaitė ir Auksė Sviderskienė (po 5 įv.), Laura Lapinskaitė (3 įv.), Luka Jonaitytė (2 įv.), Asta Čižaitė, Laima Pavydytė ir Aleksandra Sidoravičiūtė (po 1 įv.)

Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ komandoje, kaip tapo įprasta, nesustabdoma buvo Brigita Ivanauskaitė, pataikiusi net 17 kartų (6 kartus nuo 7 m žymos), 7 kartus taikliai atakavo Dovilė Mižutytė, 3 – Akvilė Tolvaišaitė, 2 – Deimantė Briedytė, po 1 – Austėja Rimkutė, Roberta Kairytė ir Fausta Abrutytė.

„Lietuvos čempionių ir čempionato lyderių Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“ ekipos namų susitikime su jaunosiomis Šiaulių SM „Dubysa-Salve“ komanda niekam nekilo abejonių, kas stipresnis. Viešnios dar ir rungtyniavo be savo lyderės Linos Abramauskaitės, todėl tik dvikovos pradžioje apsikeitusios abipusėmis klaidomis ir įvarčiais, toliau kaunietės neabejotinai dominavo visur aikštelėje. Jų pranašumas buvo akivaizdus ir nors šiaulietės kiek įmanydamos priešinosi tituluotai ir patyrusiai Kauno komandai, bet kažką pakeisti niekaip negalėjo – žalgiriečių meistriškumas lenkė SM „Dubysa-Salve“ komandos norus. Jau pirmoje dvikovos pusėje viskas buvo išspręsta ir vėliau reikėjo tik sulaukti, koks bus užfiksuotas galutinis rezultatas“, – po rungtynių sakė susitikimo inspektorius Algis Mikučionis.

„Favoričių statusas vilnietėms leido nuo pat dvikovos pradžios išsiveržti į priekį ir jos pamažu didindamos spaudimą, jau pirmoje susitikimo dalyje sukaupė solidžią 9 įvarčių persvarą. Antrame kėlinyje LEU „Šviesa-Eglė“ septyniukė dar paspaudė ir solidžiai atitolusios rezultatu 30:16 leido sau kiek sumažinti apsukas bei į aikštelę išleisti mažiau rungtyniaujančias žaidėjas, kurioms dar būtina kaupti patirtį tokio rango varžybose. Tuomet uostamiesčio rankininkės, pajutusios varžovių puolimo atoslūgį, pasistengė sumažinti atsilikimą, bet kažkuo nustebinti jau nebespėjo. Vilnietės nugalėjo septyniais įvarčiais. Šios pergalės dėka sostinės atstovės turnyro lentelėje pasivijo Kauno rajono Garliavos klubo atstoves, bet vis dėl to liko trečios. Tai nulėmė neigiamas tarpusavio mačo rezultatas, kuris vyko prieš tris savaites 25:38“, – taip susitikimą apibūdino rungtynių inspektorius Silvijus Kisinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)