Pakartotinai rusės dopingo mėginius ištyrę specialistai rado anaboliniams steroidams priskiriamos draudžiamos medžiagos. Visi sportininkės rezultatai, užfiksuoti 2005-2007 metais, buvo anuliuoti.

T. Adrianova 2005-aisiais planetos pirmenybėse užėmė trečią vietą 800 m bėgimo distancijoje. Tai buvo didžiausias pasiekimas jos karjeroje.

Primename, kad dėl dopingo skandalų IAAF taryba yra suspendavusi Rusijos lengvosios atletikos federacijos (ARAF) narystę organizacijoje, kartu nušalindama visus šios šalies sportininkus nuo tarptautinių varžybų.

IAAF inspektoriai aplankys Rusiją iki sausio 1 d., o speciali komisija apie nuveiktą darbą pateiks ataskaitą kovo 27 d., kuomet ir bus sprendžiama, ar sankcijas palikti galioti.

Nepriklausomai nuo to, koks bus šios istorijos tęsinys, rusai negalės dalyvauti kitą kovą JAV vyksiančiose pasaulio uždarų patalpų pirmenybėse.

Primename, kad Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) lapkričio 18 d. patvirtino, kad Rusijos antidopingo agentūra (RUSADA) neatitinka šios tarptautinės organizacijos kodekso reikalavimų. WADA paskelbtose išvadose konstatuojama, kad Rusijos lengvojoje atletikoje dopingo vartojimo kultūra yra įsišaknijusi labai giliai – įtariamas net Vyriausybės įsikišimas. Teigiama, kad rusų atletai galėjo mokėti kyšius dopingo kontrolieriams ir Maskvos laboratorijai. Dėl to buvo sunaikinta daugiau nei 1000 potencialiai teigiamų dopingo testų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)