Pirmąjį susitikimą išvykoje vilniečiai pralaimėjo 2:3.

Sekmadienio rungtynėse pirmąjį įvartį į savo vartus "Vėtra" praleido jau 2 min., kai Vilniaus komandos vatininką nuginklavo Cosminas Tilinca, dukart pasižymėjęs pirmajame mače.

30 min. už pražangą savo baudos aikštelės prieigose raudoną kortelę prieš save išvydo "Vėtros" gynėjas Julius Raliukonis, o netrukus rumunai po kampinio padvigubino savo persvarą.

Tačiau vilniečių viltis atgaivino Gediminas Butrimavičius, 34 min. sušvelninęs skirtumą.

Antrajame kėlinyje "Vėtra" bandė spausti varžovus. Vilniečiai surezgė keletą pavojingų atakų, tačiau įmušti jiems nepavyko, o kiekybinę persvarą turėję "CFR Ecomax" futbolininkai rungtynių pabaigoje dar dukart pasiuntė kamuolį į vartus.

"Po dvejų rungtynių galiu išskirti du faktorius, nulėmusius tokią varžybų baigtį. Pirmiausia - varžovų meistriškumas. Mes progų pasižymėti turėjome tiek pat, tačiau neįmušėme. Antra - teisėjų sprendimai traktuojant žaidėjų veiksmus", - teigė "Vėtros" treneris Sergejus Borovskis.

Vilniaus ekipos strategas neslėpė nusivylimo, kad varžovams už grubias pražangas buvo skiriamos tik geltonos kortelės.

"Žaidėjai stengėsi, bet rungtynių pabaigoje pavargo psichologiškai. Kol rezultatas buvo 1:2, dar turėjome vilties", - kalbėjo S.Borovskis.

Rumunų strategas Aurelis Sunda džiaugėsi, kad jo jauna komanda puikiai pradėjo "Intertoto" varžybas ir įmušė daug įvarčių. Jis taip pat pažymėjo, kad J.Raliukonio pašalinimas jo auklėtiniams buvo naudingas.

"Dažniausiai komanda, turinti kiekybinę persvarą atsipalaiduoja, tačiau dešimtyje likę "Vėtros" futbolininkai mobilizavosi kovai, todėl ir mes buvome priversti susikaupti", - tvirtino A.Sunda.

Statistika

Vilniaus "Vėtra" - Klužo "CFR Ecomax" (Rumunija) 1:4 (1:2). Įvarčiai. Cosmin Tilinca (2, 90+1), Adrian Anca (30), Vasile Jula (84-iš 11m); Gediminas Butrimavičius (34). Pašalintas Julius Raliukonis ("Vėtra", 30). I rungtynės - 2:3.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją