Vyrų rinktinės mače vienintelę pergalę iškovojo tarptautinis didmeistris (TD) Aloyzas Kveinys. Tarptautinio meistro (TM) balą įvykdęs Tautvydas Vedrickas sužaidė lygiosiomis, o TM Tomas Laurušas ir Mindaugas Beinoras patyrė pralaimėjimus.

Lietuva su 8 taškais iš 18 galimų užėmė 26 vietą iš 33 dalyvių. Pirmoje lentoje žaidęs A. Kveinys iš devynių partijų surinko 4 taškus, antroje T. Laurušas – 4, trečioje Mindaugas Beinoras – 3, ketvirtoje T. Vedrickas – 5,5.

Puikiai čempionate žaidęs T. Vedrickas liko patenkintas komandos pasirodymu. „Manau, kad sužaidėme pakankamai garbingai, atmosfera komandoj buvo puiki, nepaisant to, ar laimėjome, ar pralaimėjome. Kai gera atmosfera ir noras ruoštis, ir žaist atitinkamas. Su šitais vyrais - į bet kokį mūšį!“, - komandos draugus gyrė 25 metų MRU studentas.

Pergalę čempionate iškovojo užtikrintai žaidusi favoritė Rusija, surinkusi 15 taškų. Antroje vietoje liko Armėnija, trečioje – Vengrija (po 13 taškų).

Moterų rinktinė paskutiniame ture sužaidė 2:2 su Belgijos rinktine. Pergalę iškovojo Daiva Batytė, pralaimėjo Rita Zykienė, o Deimantė Daulytė ir Salomėja Zaksaitė sužaidė lygiosiomis.

Geriausiai pasirodė pirmoje lentoje žaidusi tarptautinė meistrė D. Daulytė, surinkusi 6 taškus iš 9. Antroje S. Zaksaitė surinko 5, trečioje D. Batytė 4, ketvirtoje R. Zykienė – 1,5 taško.

Galutinėje rikiuotėje Lietuvos rinktinė užėmė 26 iš 30 (6 taškai). Kaip ir vyrų turnyre, užtikrintai nugalėjo Rusija (17 taškų). Antrą vietą užėmė Ukraina (15), trečią – Gruzija (14).

„Manau, kad sužaidėme pagal savo galimybes. Gaila, kad nepavyko iškovoti pergalės paskutiniame rate prieš silpnesnę Belgijos komandą, bet, ko gero, nuovargis padarė savo. Kadangi žaidėme be savo lyderės Viktorijos Čmilytės, neturėjome nei atsarginės žaidėjos, nei trenerio, aukštų rezultatų ir nesitikėjome, bet visos padarėme, ką galėjome“, - rinktinės pasirodymą komentavo D. Daulytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)