IAAF pabrėžia, kad Rusija privalo tuoj pat nubausti visus kaltus asmenis, kurie pažeidė antidopingo taisykles. Rusijai pasiūlyta imti taikyti baudžiamąją atsakomybę už draudžiamų preparatų platinimą ir pardavimą. IAAF taip pat ragina įkurti efektyvią ir skaidrią antidopingo mėginių tyrimų programą.

IAAF inspektoriai aplankys Rusiją iki 2016 metų sausio 1 d., o komisija apie nuveiktą darbą pateiks ataskaitą 2016 metų kovo 27 d.

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) lapkričio 18 d. patvirtino, kad Rusijos antidopingo agentūra (RusADA) neatitinka šios tarptautinės organizacijos kodekso reikalavimų.

Dar anksčiau, lapkričio 13 d., IAAF neribotam laikui sustabdė Rusijos narystę tarptautinėje federacijoje, nes, pasak WADA rekomendacijos, rusų lengvaatlečiai nuolat vartoja draudžiamas medžiagas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)