„Sharks“ pakvietė lietuvį į peržiūrą, kuri truks kelias dienas. Iš namų Niuarke į Bostoną atskridęs sekmadienio vakarą, lietuvis pirmadienį ryte jau čiuožė su „Sharks“ ekipa ir bandė įtikti į peržiūrą pakvietusio klubo treneriams.

„Ryklių“ treneris Peteris DeBoeras Dainiui paskambino tą pačią dieną jam grįžus iš peržiūros Sent Lujise. Dėl intensyvaus NHL grafiko ledo ritulininkas prie klubo prisijungė tik pirmadienį.

P. DeBoeras gerai žino D. Zubrų, su kuriuo per pastaruosius trejus metus pasiekė neblogų rezultatų „Devils“ klube. Strategas du kartus nuvedė komandą į NHL finalus, kuriose kovėsi ir lietuvis. Gegužės mėnesį palikęs „Devils“ komandą, treneris tapo antruoju daugiausiai pergalių pasiekusiu treneriu „Devils“ istorijoje.

Tai - antrasis klubas per pastarąjį mėnesį, kuris kviečia D.Zubrų į peržiūrą. Ledo ritulininkas vos prieš savaitę konkurencinėje kovoje vietą Sent Lujiso „Blues“ ekipoje užleido peržiūroje geriau pasirodžiusiam čekui, 34-erių Martinui Havlatui, su kuriuo praėjusiais metais žaidė Naujojo Džersio „Devils“ klube.

„Turiu jėgų ir esu pasirengęs žaisti NHL. Žiūrėsim kaip viskas bus su „Sharks“, atsakymas turėtų būti greitai. Dėl mano išvykimo iš namų šeima tikrai nepasidžiaugė, labiausiai „nepatenkinta“ buvo dukra, kurios gimtadienis už kelių dienų ir gali tekti jį praleisti“, – hockey.lt sakė D.Zubrus.

Liepą „Devils“ klubo netikėtai atleistas ledo ritulininkas dar prieš sezoną teigė nesitikintis gausybės pasiūlymų prieš sezoną, kuomet komandos jau sukomplektuotos.

18 sezonų NHL lygoje praleidęs ir 1243 mačus sužaidęs D. Zubrus pernai gynė Lietuvos ledo ritulio rinktinės garbę Vilniuje vykusiame čempionate, kur rinktinės lyderis padėjo iškovoti I diviziono B grupės bronzą.