Moterų mače situacija išryškėjo gana greitai – pralaimėjimus patyrė Salomėja Zaksaitė ir Rita Zykienė, žaidusios baltosiomis figūromis. Tarptautinė meistrė Deimantė Daulytė ir Daiva Batytė pasiekė lygiąsias, tad varžovės šventė užtikrintą pergalę.

Vyrų mače viską lėmė paskutinė partija, kurioje tarptautinis meistras (TM) Tomas Laurušas turėjo pranašumą prieš TM Tary Aryaną. Vis dėlto keletas netikslių ėjimų leido norvegui išsigelbėti bei užtikrinti pergalę savo komandai. Lietuvos rinktinėje pergalę iškovojo Tautvydas Vedrickas, gražioje partijoje įveikęs TM Johaną Salomoną. TM Mindaugas Beinoras pralaimėjo TM Frode Urkedaliui, o komandos lyderis tarptautinis didmeistris (TD) Aloyzas Kveinys neatsilaikė prieš TD Joną Ludvigą Hammerį. Pasaulio čempionas Magnusas Karlsenas, nors ir nusprendęs užleisti savo vietą atsarginiam žaidėjui, pasirodė žaidimo salėje ir daugiau nei valandą stebėjo įtemptas savo komandos kovas.

Trečiame ture Lietuvos moterų rinktinė varžysis su Juodkalnijos šachmatininkėmis. Vyrai susitiks su komanda iš Moldavijos.

Priminsime, kad vyrų turnyre dalyvauja 36, o moterų – 30 komandų, kurioms atstovauja dauguma geriausių Europos šachmatininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją