Iš regbio išmoko nepalūžti

Pasiklausius J. Mockos atrodo, kad jis yra favoritas, o ne jauniausias ir mažiausiai patyręs iš kovotojų kvarteto.

„Pasakykite man bent vieną priežastį, dėl kurios neturėčiau laimėti“, – penktadienį per tradicinio „Bushido Hero's“ turnyro dalyvių svėrimą drąsiai išrėžė naujokas.

O priežasčių būtų galima suskaičiuoti tris: Thomasas Hronas (Čekija), Michalas Turinsky (Lenkija) ir Stepanas Cirligas (Moldova) varžybų išvakarėse neatrodė nusiteikę atiduoti „KOK World GP 2015“ (svorio kategorija per 93 kg) nugalėtojo diržo ringo šeimininkui.

„Aš tikrai nesijaučiu silpnesnis už juos. Esu puikiai pasiruošęs, manau, kad mano varžovai – taip pat. Nugalės tas, kam labiau šypsosis fortūna“, – kalbėdamas su DELFI, savo lūkesčius prieš turnyrą paaiškino J. Mocka.

Profesionalus kikboksininkas galimybę parodyti savo sugebėjimus Vilniaus žiūrovams užsitarnavo rugsėjį laimėjęs kovą su rumunu Sebastianu Ciobanu Moldovoje.

„Sparta Gym“ klubo atstovas anksčiau vyriškų grumtynių nevengdavo ne tik ringe, bet ir regbio aikštėje: Vilniaus regbio akademijos auklėtinis praeityje buvo kviečiamas į savo amžiaus grupės šalies rinktines.

Bet dabar jis tėra žiūrovas, praėjusį mėnesį prie televizoriaus apgailestavęs dėl savo mėgiamos Pietų Afrikos Respublikos rinktinės nesėkmės pasaulio pirmenybių pusfinalyje su būsimais čempionais iš Naujosios Zelandijos.

Užtat nuosavos progos sužibėti tarptautinėje arenoje kovinį sportą pasirinkęs vaikinas nesiruošia paleisti vėjais.

„Man tai – didelė šventė“, – savijautą apibūdino J. Mocka.

– Pusfinalyje susitiksite su S. Cirligu, kurio praėjusį pavasarį Vilniuje kitas Lietuvos sunkiasvoris Martynas Knyzelis palaužti nesugebėjo. Ar patyręs tautietis jums – ne rodiklis vertinant varžovą? – DELFI paklausė kovotojo

– Su Martynu mes gerai pažįstami, esame kovoję tarpusavyje. Jis – geras kovotojas. Tiesiog S. Cirligas jam buvo labai nepatogus priešininkas. Aš atitinkamai pasiruošiau ir manau, kad galiu moldavą įveikti.

– Viduje prieš šeštadienio turnyrą nesijaučiate kaip debiutantas?

– Esu profesionalus kikbokso kovotojas nuo 18 metų. Aš – ne naujas žmogus šiame sporte, tik pirmą kartą gavau galimybę pasirodyti tokiame dideliame turnyre. Man tai – didelė šventė. Jauduliuko yra, nes nežinia, kas laukia ringe.

– Su KOK organizacija siejate ilgalaikius planus?

– Aš – taip, bet ar organizacijai manęs reikės ateityje – pasakyti negaliu, nežinau. Labai norėčiau kovoti čia ir toliau, nes tai – viena stipriausių organizacijų pasaulyje ir turi potencialo augti dar labiau. Norėčiau būti šio proceso dalimi.

– Ar ringe pavyksta panaudoti elementų, kuriuos šlifavote žaisdamas regbį?

– Fizinių – ne, bet psichologinių – taip. Regbyje privalai būti stiprus psichologiškai, nepalūžti, dirbti savo darbą. Ringe – panašiai, ir nesvarbu, kaip jautiesi viduje.

– Jūsų nuomone, lietuviams daugiau šansų sužibėti regbio aikštėse ar mišrių kovos menų ringuose?

– Ir ten, ir ten galimybių yra. Lietuvoje dabar auga gera regbininkų karta. Labai gerai pasirodome mažojo regbio 7 prieš 7 varžybose, yra šansų patekti į olimpines žaidynes. O čia – individualus sportas. Manau, ringe mes taip pat galime pasiekti labai daug.

Atidėtas mūšis

Be „KOK World GP 2015“ sunkiasvorių pusfinalių ir finalo, „Siemens“ arenoje šeštadienio vakarą laukia dar devynios kovos.

Turnyrą vainikuos kitas finalas, kuris turėjo įvykti dar praėjusį kovą.

Tuomet Vilniuje taip pat vyko keturių kovotojų turnyras, bet išsiaiškinti jo nugalėtoją sutrukdė trauma, kurią patyrė klaipėdietis Sergejus Maslobojevas.

Nepaisant lengvos pergalės pusfinalyje, atakuodamas varžovą jis susilaužė ranką. Čempiono diržas turėjo atitekti rumunui Robertui Dorinui, bet pastarasis priėmė traumuoto varžovo pasiūlymą jėgas ringe pasverti kitą kartą.

„Apmaudu, kad tada kova neįvyko – situacija buvo man palanki, pusfinalyje kovą užbaigiau pirmame raunde, o oponentas turėjo vargti visus tris, patyrė daug sužeidimų. Gerai tai, kad dabar sąlygos bus visiškai lygios, abu – šimtu procentų sveiki, tad galėsime išsiaiškinti, kas iš tiesų yra stipresnis“, – DELFI sakė S. Maslobojevas.

Skilęs kaulas pavasarį jį nuo treniruočių sulaikė tik dvi savaites, nors rankos įtvarą teko nešioti pusantro mėnesio. Pastarasis nesukliudė lietuviui iškeliauti į stovyklą Tailande.

„Treniruotės buvo skirtos kojų smūgiams, naujai technikai nušlifuoti“, – aiškino S. Maslobojevas, iš viso muai tai tėvynėje praleidęs tris mėnesius.

Grįžęs namo sportininkas, pravardžiuojamas Kuvalda, viena ausimi klausėsi ir apie būsimo varžovo žygius.

„Tik girdėjau iš kitų, kad jis laimi visur, kur pasirodo. Garbė jam, bet aš mažai kraunu sau į galvą, ką veikia varžovas. Labiau rūpinuosi savo pasiruošimu. Svarbu, kad ringe jausčiausi gerai ir laisvai. Jeigu taip ir bus, jokia priešininko forma man nebaisi“, – įsitikinęs S. Maslobojevas.

Penktadienį jis ir kiti kovotojai vienas paskui kitą lipo ant svarstyklių – organizatoriai fiksavo jų svorį. Bet į Vilnių susirinko ne visi sportininkai iš užsienio – anot turnyro rengėjų, rusą Aleksandrą Grebenkiną užlaikė „Lufthansa“ aviakompanijos skrydžių palydovų streikas Vokietijoje. Lietuvą jis turėtų pasiekti penktadienio vakarą.

„Bushido Hero's“ turnyras šeštadienį „Siemens“ arenoje prasidės 19 val.

KOK GP pusfinaliai (svorio kategorija per 93 kg):

Thomasas Hronas (Čekija) – Michalas Turinsky (Lenkija)

Julius Mocka – Stepanas Cirligas (Moldova)

Kitos vakaro dvikovos:

Martynas Jasiūnas – Jordy Laretas (Olandija)

Herkus Lukošiūnas – Dawidas Mirkowskis (Lenkija)

Valdemaras Kulda – Raimondas Aukštikalnis (Latvija)

Teodoras Aukštuolis – Aleksandras Grebenkinas (Rusija). MMA taisyklės

Henrikas Vikšraitis – Kurtisas Allenas (Didžioji Britanija)

Tomas Pakutinskas – Kamilis Bazelakas (Lenkija). MMA taisyklės

Tadas Jonkus – Marcusas Powelas (Didžioji Britanija)

Karolis Liukaitis – Pavelas Turukas (Baltarusija)

Sergejus Maslobojevas – Robertas Dorinas (Rumunija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)