„Nebuvo lengva, tačiau nieko kito ir nesitikėjau. Galiu tik padėkoti varžovams už korektiškumą ir palinkėti sėkmės. Tai buvo tikrai labai aukšto lygio čempionatas“, - po pergalės kalbėjo naujasis šalies čempionas.

Šakiuose vykusiame čempionate dalyvavo beveik 200 sportininkų iš visos Lietuvos. Anot šalies graplingo federacijos prezidento, tai rekordinis dalyvių skaičius per dviejų metų graplingo istoriją Lietuvoje.

„Iš pradžių tokio skaičiaus patys išsigandome, tačiau viskas pavyko itin sklandžiai. Šių varžybų kaina labai didelė, nes dalyviai rinko reitingo taškus prieš kitąmet įvyksiantį Europos graplingo čempionatą. Jau dabar aišku, kad lietuvių jame bus tikrai ne vienas“, - pasakojo Lietuvos ir tuo pačiu tarptautinės graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Lietuvos čempionate vėl daugiausiai nugalėtojų titulų iškovojo Vilniaus „Smauglio“ atstovai, kurie laimėjo penkiose svarbiausiose kategorijose.

Graplingo čempionais savo svorio kategorijose tapo ir bušido didžiuosiuose ringuose kovojantys Mindaugas Veržbickas ir Matas Stebuliauskas. Pergalę iškovojo ir Europos sambo čempionas Konstantinas Mokšinas.

„Šie sportininkai tik papuošia mūsų čempionatus, tokiu būdu keldami mūsų sporto šakos lygį. Be jokios abejonės, apie šiuos sportininkus tik teigiami atsiliepimai“, - sakė K. Smirnovas.

Kitus metus Lietuvos graplingo federacija pradės Vilniaus miesto atviru čempionatu, balandžio mėnesį vyks Lietuvos taurės varžybos, gegužės mėnesį – Baltijos šalių čempionatas, o rudenį kartu su tarptautine graplingo federacija bus surengtas antras istorijoje Europos čempionatas. Tuo pačiu federacija ruošiasi ir 2018 metais įvyksiančiam pirmam pasaulio čempionatui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją