„Snow arenos“ direktorius Andrius Stasiukynas džiaugėsi pavykusiomis varžybomis. Jos, pagal Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) reitingų taškų sistemą, Lietuvoje vyko pirmą kartą. Tai – naujas puslapis ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio kalnų slidinėjimo istorijoje. Iki šiol nebuvo praktikos rengti tokio lygio varžybų uždarose arenose.

Jas suorganizuoti padėjo Latvijos slidinėjimo asociacija. „Snow arenos“ direktorius apgailestauja, kad Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijai šios istorinės varžybos nepasirodė vertos dėmesio.

„Manau, kad jeigu Lietuvos slidinėjimo federacija ir toliau taip elgsis ir ugdys jaunąją kartą, tai Lietuvos sportininkai iš pasaulio žemėlapio išvyks kaip dinozaurai. Mes patys treniruojame daugiau kaip 50 vaikų, esame dėkingi ir Druskininkų savivaldybei, kuri suteikė galimybę visiems šeštokams fizinio lavinimo pamokas lankyti pas mus. Tikimės, kad po kažkiek metų ir „Snow arena“ turės savo čempionų“, – kalbėjo A. Stasiukynas.

Vienintelio Baltijos šalyse uždaro slidinėjimo komplekso direktorius atvirai kalba apie mūsų ir kaimynų latvių federacijų skirtumus. A. Stasiukyno nestebina, kodėl Latvija turi gausią elito sportininkų komandą, o Lietuvai atstovauja vos du sportininkai. Rokas Zaveckas „Snow Baltics Cup“ varžybose užėmė šeštą ir septintą vietas, o Ieva Januškevičiūtė – vienuoliktą ir devintą.

Ant nugalėtojų pakylos pirmą dieną vyrų grupėje lipo du broliai latviai – Kristapas ir Miaks Zvejnekai, moterų grupėje dvi seserys – Lelda ir Evelina Gasunos. Tai įrodo, kad ir maža šalis sugeba paruošti aukšto meistriškumo sportininkus.

„Latviai turi sistemą, požiūrį ir kryptingai dirba. Jų visa komanda – nuo vaikų iki veteranų aprengta vienodai. Latvijos nacionalinei rinktinei nėra gėda įsisiūti „Snow arenos“ logotipą, lietuviai deja, nors ir keli sportininkai, to padaryti negali. Mūsų artimiausiuose planuose – bendra su latviais aukšto lygio kalnų slidinėjimo komanda, kurią treniruos profesionalūs treneriai“, – ateities planais dalijosi A. Stasiukynas.

Varžybose dalyvavę svečiai iš užsienio vienbalsiai gyrė „Snow areną“. Pasak jų, tai vienas geriausių uždarų slidinėjimo kompleksų pasaulyje. A. Stasiukynas tikisi, kad pavyks dar vieną „Snow Baltic Cup“ taurės etapą surengti ir balandžio mėnesį, o šios varžybos taps tradiciniu ir sportininkų laukiamu renginiu.

„Tai, kad FIS leido surengti šias varžybas yra mūsų ketverių metų sistemingo darbo įvertinimas. Kaip vienas Italijos nacionalinės rinktinės treneris pasakė, šiandien daugiau nei 60 procentų viso pasaulio nacionalinių rinktinių žino apie „Snow areną“ ir atsiliepia tik gerai. Kitą savaitę pasirašome bendradarbiavimo sutartį su Švedijos nacionaline rinktine. Tai daug pasako apie mūsų galimybes suteikti geras treniruočių sąlygas aukščiausio lygio sportininkams“, – sakė A. Stasiukynas.

Iš viso „Snow Baltic Cup“ varžybose dalyvavo beveik 300 sportininkų iš 14 pasaulio šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vengrijos, Airijos, Čekijos, Turkijos, Ispanijos, Rumunijos, Slovakijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos ir Olandijos.

Renginys buvo dalinai finansuojamas Druskininkų savivaldybės iš 2015 metų sporto projektų lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)