Į kovą stojo irklavimo pasaulio ir Europos čempionė Milda Valčiukaitė, šiemet lengvosios atletikos pasaulio čempionate 7-ą vietą užėmusi ėjikė Brigita Virbalytė, viena geriausių Europos tradicinės karatė sportininkių Dovilė Aladaitytė, Vilniaus HFTC žolės riedulio klubo žaidėja Orinta Kaušiūtė ir keturi Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai - Mantas Kuklys, Georgas Freidgeimas, Vytautas Lukša ir kroatas Andro Švrljuga.

Prieš varžybas dalyviai vieningai žadėjo, kad neketina rimtai varžytis, tik savo malonumui išbandys daugiausiai medalių pastarose trejose žaidynėse Lietuvai atnešusią sporto šaką. Vis dėlto jau po pirmų bandomųjų šūvių visus užvaldė azartas, o netaiklius kolegų šūvius lydėjo šmaikščios replikos.

Iš pradžių keturi vyrai ir merginos išbandė jėgas atskirai pusfinalio etape. Jame lyderiai keitėsi po kiekvieno apsilankymo šaudymo ruože, todėl bėgimas galutiniams rezultatams neturėjo beveik jokios įtakos. Pusfinaliuose pirmas vietas užėmė ir į finalą žengė O. Kaušiūtė, M. Valčiukaitė, A. Švrljuga ir V. Lukša.

Finale vyrai įrodė, kad yra verti vadintis stipriąja lytimi, o pirmas finišą pasiekė V. Lukša. Merginų dvikovą laimėjo taikliau šaudžiusi M. Valčiukaitė. Po varžybų abiems sportininkams specialias čempionų taures įteikė 2013 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionas J. Kinderis.

„Tai buvo smagi pramoga. Yra tekę šaudyti, tačiau šaudymas lazeriniu penkiakovininkų pistoletu yra visai kas kita“, - po varžybų sakė irklavimo pasaulio čempionė.

V. Lukša laisvalaikiu mėgsta medžioti, todėl išlavinta akis padėjo ir parodomose varžybose.

„Kažkiek tai padėjo, nors medžioklėje šaudome daug sunkesniu ginklu“, - šypsojosi „Žalgirio“ futbolininkas. - Išbandyti šiuolaikinę penkiakovę, kurios kovas visada stebiu ir palaikau mūsų sportininkus, buvo labai smagu, dėkoju organizatoriams už kvietimą.“

J. Kinderis šiais metais kitų sporto šakų atstovus su šiuolaikine penkiakove supažindino jau antrą kartą. Pavasarį speciali treniruotė Kaune buvo surengta „Žalgirio“ krepšininkams.

„Tokie susitikimai palieka labai gerą įspūdį. Smagu matyti kolegas sportininkus, kai jiems tikrai dega akys stengiantis pataikyti į taikinį, norint aplenkti draugus, tačiau tuo pačiu metu vyrauja puiki nuotaika, aidi juokas“, - po varžybų kalbėjo J. Kinderis. - Džiaugiuosi, kad su kolegų pagalba skleidžiame žinią apie mūsų sporto šaką. Tokius renginius rengsime nuolat, o azartiškąją bėgimo ir šaudymo rungtį pakviesime išbandyti ne tik sportininkus, bet ir visus norinčius.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)