Būtent bosniai, komandos trenerio nuomone, bus pagrindiniai varžovai kovoje dėl pirmosios vietos grupėje ir vienintelio kelialapio į tolimesnę kovą dėl patekimo į pasaulio čempionatą.

Varžovas gerai pažįstamas

Pastarąjį kartą su bosniais teko žaisti praėjusiame atrankos į Europos čempionatą cikle. Tuomet pergales iškovojo namuose žaidusios ekipos. Galutiniai rezultatai buvo 26:23 Bosnijoje ir 19:15 Lietuvoje.

Varžovų gretose daugiausiai problemų puolime pridaro Nikola Prce, kuris per abejas minėtas rungtynes į lietuvių vartus įmetė 14 įvarčių. Šis rankininkas puikiai pradėjo ir naują atrankos ciklą, pirmosiose rungtynėse pelnęs 9 įvarčius.

Lietuvių puolimas prieš bosnius buvo įvairesnis ir akivaizdaus lyderio nebuvo. Skirmantas Plėta per dvejas rungtynes įmetė 9, Benas Petreikis – 8 įvarčius.

S. Plėta, puikiai besijaučiantis kontratakose, pastebi, kad kaip ir pergalės praėjusių rungtynių su bosniais metu (19:15) taip ir šį kartą, gynyba yra esminis žaidimo elementas.

„Dažniausia mūsų stiprioji pusė būna gynyba. Dar pavasarį laimėtos rungtynės prieš bosnius ir buvo sėkmingos mums gynybos dėka. Puolimas mūsų nuolatos stringa, todėl gera gynyba ir pasinaudojimas greitomis atakomis turėtų būti raktas į sėkmę“, – planą kaip įveikti bosnius atskleidžia S. Plėta.

Paklaustas apie tai, ar puikiai pažįstamas varžovas yra privalumas ar trūkumas, S. Plėta linkęs manyti, kad kuomet varžovas yra žinomas ir vieną kartą nugalėtas, galima pasinaudoti tomis pačiomis stiprybėmis, kad vėl įveikti varžovą. „Iš kitos pusės, jie taip pat jau žinos mūsų žaidimo stilių. Tačiau tikrai geriau žaisti su žinoma komanda, nei su tokia, apie kurią informacijos visai neturim, pvz. kaip prieš Kovosą“, – šios savaitės varžovus palygino krašto žaidėjas.

Treneris Artūras Juškėnas kalbėdamas apie varžovą teigė, kad didelių pasikeitimų, jei lygintume su praėjusiu atrankos ciklu, nėra. Visi žaidėjai, darę daugiausiai problemų, žais. Tad tikėtis, kad komanda susilpnėjo neverta.

Gynyba – raktas į pergalę

„Visame mūsų cikle dominavo gynyba, o puolimas sunkiai sekėsi. Mesdavome vidutiniškai po 24 įvarčius per rungtynes – mažai. Reikia pagerinti puolimą ir neatsipalaiduoti gynyboje. Praėjusiose rungtynėse su bosniais puikiai žaidė vartininkas Giedrius Morkūnas, kuris gelbėjo po klaidų gynyboje. Tai nebuvo vienos geriausių rungtynių, bet vieno žmogaus super pasirodymas išgelbėjo rungtynes“ , – pastarąją dvikovą prisiminė A. Juškėnas.

Šiai minutei S. Plėta teigia, kad per likusį iki rungtynių laiką reikia šlifuoti komandos žaidimą ir gerinti pergalę galinčius lemti elementus.

„Gynybą reikėtų pagerinti, nes tikrai yra ką taisyti. Žinoma, puolimą taip pat reikėtų sustyguoti, kadangi turėjome dar gan mažai treniruočių kartu, todėl nėra lengva suprasti vienas kito veiksmus“, – esmines pasiruošimo spragas, pritardamas treneriui, išvardino S. Plėta.

Primename, kad Lietuvos rinktinėje vis dar nebus Aideno Malašinsko, kuris šiuo metu yra traumuotas. Abejonės ir dėl Jono Truchanovičiaus. Treneris net neabejoja, kad 100 proc. šis žaidėjas žaisti negalės, o sprendimas ar jis išvis rungtyniaus bus priimtas po vakarinės treniruotės. Visi kiti žaidėjai mūšiui pasiruošę.

Primename, kad rungtynės sekmadienį 18:00 Kauno sporto halėje.

Pirmos atrankos grupės turnyro lentelė:

1.Lietuva10030:262
2.BIH10029:252
3.Kosovas00126:300
4.Slovakija00125:290

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)