„Labai didžiuojuosi, kad gavau kvietimą į rinktinę. Esu dėl to labai laimingas. Visą laiką su didžiausiu malonumu čia atvykstu ir atstovauju savo šaliai“, - sakė regbininkas.

Lietuvos rinktinė Šiauliuose nesunkiai nugalėjo Andorą 49:17 ir užsitikrino vietą aukštesniame - 2A - divizione.

„Mes esame labai žemame divizione. Mums reikia didesnio susikaupimo ir būsime pajėgūs žaisti aukštesniame lygyje“, - įsitikinęs A. Rachimovas.

Tą pačią dieną Londone (Anglija) vyko pasaulio čempionato finalas tarp Naujosios Zelandijos ir Australijos. Pastarojoje šalyje gyvenantis sportininkas atskleidė, kad susidomėjimas ten planetos pirmenybėmis buvo milžiniškas.

„Australijoje susidomėjimas buvo beprotiškas. Čempionato metu net garsusis Sidnėjaus operos teatras buvo nudažytas rinktinės spalvomis. Visa Australija labai palaikė savo komandą ir myli ją. Patekimas į finalą žmonių nenustebino. Australai tikėjosi toli nueiti. Su nauju treneriu, su nauju žaidimo stiliumi jie buvo verti kovoti dėl aukso“, - pasakojo A. Rachimovas.

Naujoji Zelandija finale nugalėjo australus 34:17 ir trečią kartą istorijoje į viršų kėlė nugalėtojų taurę. Australų istorijoje vis dar lieka du iškovoti pasaulio čempionų titulai.

„Finale rezultatas neatspindi tikros kovos, nes komandos lygiavertės. Visi matė, kad buvo graži kova - tikras finalas“, - trumpai rezultatą įvertino plungiškis A. Rachimovas.

Pasak A. Rachimovo, dabartinė australų karta yra labai talentinga ir didžiausios pergalės dar tik ateina.

„Australijos rinktinė yra jauna ir ji jau dabar pajėgi kovoti dėl aukso. Artimiausiais metais komanda dar labiau patobulės ir tikrai galės nukonkuruoti ir Naująją Zelandiją.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją