Paraiškas dalyvauti čempionate pateikė net rekordinis dalyvių skaičius - 1100 lengvaatlečių iš 44 valstybių.

"Tikrai nesitikėjome, kad čempionatas sulauks tokio didelio susidomėjimo, nes prieš dvejus metus vykusiame čempionate Tamperėje dalyvavo 800 sportininkų. Manėme, kad šįmet skaičius bus panašus. Skaičiuojame, kad su sportininkais atvyks dar apie 300 delegacijos narių - trenerių, gydytojų, masažuotojų", - antradienį surengtoje konferencijoje sakė čempionato direktorius Virginijus Daukšys.

Daugiausia atletų ir juos lydinčių asmenų atvyksta iš Vokietijos - 140, Lenkijos - 110, Prancūzijos - 90, Didžiosios Britanijos - 80, Ispanijos - 70.

"Lengvosios atletikos federacija iš tikrųjų padarė didžiulį darbą, viskas vyksta pagal planą", - teigė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Evaldas Skyrius.

"Visi organizaciniai darbai jau baigiami. Neabejoju, kad tai bus labai gerai organizuotos varžybos ir visi jų dalyviai liks patenkinti", - sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis.

Organizatoriai žada, kad Kauno Dariaus ir Girėno stadione žiūrovai pamatys įspūdingą čempionato atidarymą, o varžybų metu įdomiausias akimirkas atėjusieji galės stebėti moderniausioje švieslentėje Baltijos šalyse. Ją įrengė bendrovė "Actual City Media". Milijoną litų kainavusio ekrano išmatavimai - 4,32x8,64 m. Jis liks stadione ir po varžybų.

"Lėšas stengėmės investuoti taip, kad tai būtų naudingiausia visiems", - sakė organizatoriai.

1925 metais pastatytas Dariaus ir S.Girėno stadionas kol kas yra vienintelis Lietuvoje, kuriame galima rengti tokio masto varžybas. Nors jis buvo ne kartą rekonstruotas, tačiau rengiantis čempionatui reikėjo išleisti dar keletą milijonų litų - Vyriausybė tam skyrė 6,6 mln. litų.

Už juos įrengta visiškai nauja tolimų metimų apšilimo vieta, šuolių ir bėgimo apšilimo aikštė, atnaujinta pagrindinio stadiono danga, statoma švieslentė, tvarkoma stadiono aplinka, pagalbines patalpos.

Čempionato garbės teisėju pakviestas būti dukart olimpinis disko metimo čempionas Virgilijus Alekna.

"Gaila, kad man neteko dalyvauti tokiose varžybose, nes kai buvau jaunimo amžiaus, iškart po SSRS žlugimo tvyrojo chaosas ir nebuvo galimybių Lietuvos rinktinei dalyvauti Europos pirmenybėse", - sakė V.Alekna.

Paklaustas, ko tikisi iš lietuvių, jis sakė, kad medalis tikrai turėtų būti, tačiau juos iškovoti bus nelengva.

Čempionato organizatoriai į Kauną taip pat pakvietė ir legendinį Ukrainos šuolininką su kartimi Sergejų Bubką.

Varžybų šeimininkės teises turinčiai Lietuvos rinktinei čempionate atstovaus 47 sportininkai (23 merginos ir 24 vaikinai), nes mūsiškiai turi teisę į vieną vietą visose rungtyse nepriklausomai nuo kvalifikacinių normų įvykdymo.

Po Nepriklausomybės atkūrimo Europos jaunimo čempionatuose lietuviai yra pelnę du medalius. 1997-aisiais sidabro medalį 100 m bėgimo distancijoje iškovojo Agnė Visockaitė, o 1999 auksą iškovojo Tomas Intas, nugalėjęs visus varžovus ieties metimo rungtyje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją